Mardin Milletvekili Çankırı Açıklaması

'Gerçekleşen projelerle bölge için kullanılan 'terör bölgesi' ifadesinin yerini, ilerleyen zamanlarda 'verim bölgesi', 'üretim bölgesi' ifadeleri alacak'.

Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, hayata geçirilen projelerle bölgenin terörle anılmaktan çıkacağını, bölge için kullanılan 'terör bölgesi' ifadesinin yerini, 'verim bölgesi', 'üretim bölgesi' ifadelerinin alacağını söyledi.

Çankırı, AK Parti Mardin il teşkilatınca bir otelde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Mardinlilerin, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman sayesinde ilkleri yaşadığını belirterek, ramazan ayında Gönül Sofrası'nda bir araya gelen vatandaşların birlik ve beraberliklerinin pekiştiğini ifade etti.

Mardin için önceliklerinin huzur ve güvenlik olduğunu dile getiren Çankırı, bölgenin terör örgütleri yüzünden yıllarca 'terör bölgesi' olarak anıldığını söyledi.

Çankırı, bu durumun artık değişmekte olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

'Bölgeye, terör nedeniyle yıllarca yatırım yapılmadı. Proje yapılmadı ama artık GAP projelerimiz birer birer gerçekleşiyor. Gerçekleşen projelerle bölge için kullanılan 'terör bölgesi' ifadesinin yerini, ilerleyen zamanlarda 'verim bölgesi', 'üretim bölgesi' ifadeleri alacak.'

Etkinliğe, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, eski milletvekilleri, teşkilat başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA