HDP'ye Bayram Ziyaretleri

CHP, DSP ve Saadet Partisi temsilcileri HDP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK Üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığındaki heyet, CHP, DSP ve Saadet Partisi temsilcilerini ağırladı.

Siyasi partiler arasındaki Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri, HDP'yi ziyaret etti.

Partide konukları, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Parti Meclisi Üyeleri Kenan Bülbül ve Leman Kiraz karşıladı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki CHP heyetinin ziyaretinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşü konuşuldu. HDP'li Nimetullah Erdoğmuş, toplumsal meselelerin kaosa dönüştüğü bir dönemden geçildiğini savunarak, böyle bir dönemde adalet adına bir araya gelmenin önemine işaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşü desteklediklerini belirten Erdoğmuş, bayramların kardeşlik ve barışa vesile olmasını diledi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve selamlarını ileterek, bayramların, sevgi, barış, kardeşlik ve adaletin öne çıkarıldığı, birlik ve beraberliğin perçinleştiği günler olması temennisinde bulundu.

Türkiye'de özellikle 2010'daki anayasa değişikliğinin ardından yargının siyasallaştığı bir süreç yaşandığını ileri süren Sındır, ülkede yargının iktidarın egemenliği altına girdiğini, adaletin erozyona uğradığını savundu. Birlik ve beraberliğin yeniden tesis edildiği, herkesin yargı önünde eşit olduğu bir Türkiye için adalet yürüyüşü başlattıklarını söyleyen Sındır, sorular üzerine yürüyüş hakkında da bilgi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kilosu ve sağlık durumunun elverişliliği nedeniyle yürüyüşü yüksek tempoda devam ettirdiğini anlatan Sındır, 'Genel Başkanımız kaptırıyor, yüksek tempoda gidiyor. Arkada kalanlar 'aman yavaşlayın yetişemiyoruz' diye bize söylüyor.' dedi.

HDP'ye ikinci ziyaret DSP Genel Başkan Yardımcısı İhsan Feyzibeyoğlu ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.

Bu ziyarette eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit konuşuldu. HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, DSP'nin ülkeye katkılarının unutulmayacağını belirterek, merhum Genel Başkan Ecevit'i andı.

HDP'yi son olarak Saadet Parti Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ ile Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt ziyaret etti.

Bu ziyarette ise eski Saadet Partisi Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan anıldı. Diyarbakır'da 30 yıl müftülük yaptıktan sonra istifa ederek, siyasete atıldığını anlatan Nimetullah Erdoğmuş, 'Erbakan'ın bıraktığı mirasa sahip çıkılması gerektiğini, bunun bazı mirasyediler tarafından tahribata uğradığı' değerlendirmesinde bulundu.

'Öğrencilik dönemimizde adalet, adil düzen bizi ayakta tutuyordu. Siyasi alanda da bu ufku Erbakan Hoca açmıştı.' diyen Erdoğmuş, artık bu dini anlayışın içinin boşaltıldığını öne sürdü. Erdoğmuş, Saadet Partisinden bu mirasyedilere izin vermemesini beklediklerini söyledi.

Ziyaretlerde Erdoğmuş konuklara, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın sevgi ve selamlarını iletti.

Bayram ziyaretine gelen konuklara, çikolata ve çay ikram edildi.
Kaynak: AA