TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Çelik Açıklaması

'Üretim Reform Paketi ile sanayi kesimine çok önemli destek ve teşvikler getirildi' 'Paketin üretim, ihracat, ArGe ve istihdama etkisinin olumlu sonuçlarını yakın zamanda alacağımıza inanıyoruz'.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik, Üretim Reform Paketi ile sanayicilere çok önemli destek ve teşvikler sağlandığını belirterek, 'Paketin üretim, ihracat, Ar-Ge ve istihdama etkisinin olumlu sonuçlarını yakın zamanda alacağımıza inanıyoruz.' ifadesini kullandı.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Üretim Reform Paketi'nin TBMM'de kabul edilerek yasalaşmasından dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

Ekonomik krizin üstesinden gelinmesi için son bir yılda üretim ve istihdamın artırılmasına yönelik önemli destek ve teşviklerin uygulanmaya başlandığına dikkati çeken Çelik, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5'lik büyüme performansı yakalanmasının söz konusu desteklerin sonucu olduğunun altını çizdi.

Çelik, geçmiş yıllarda uygulanan inşaat odaklı büyümenin kalıcı etkiler bırakmadığının anlaşıldığına işaret ederek, 'Üretim Reform Paketi ile sanayileşme yeniden milli davaya dönüştü. İnşaat sektörüne odaklanmış bir büyüme sürdürülebilir değildi ve bu gerçek anlaşıldı. Paketle sanayi kesimine çok önemli destek ve teşvikler getirildi. Bu paketin üretim, ihracat, Ar-Ge ve istihdama etkisinin olumlu sonuçlarını yakın zamanda alacağımıza inanıyoruz. Paketin en önemli yanı ise sanayicilere yani üretenlere yeniden itibar kazandırmasıdır.' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın faizler konusunda bankalara yaptığı çağrıyı desteklediklerini de belirten Çelik, faizlerin düşürülmesinin KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıracağını kaydetti.
Kaynak: AA