Sudan'da Ramazan Bayramı

Sudan Devlet Başkanı Beşir:'Ramazan Bayramı'nı Sudan başta olmak üzere Arap ve İslam dünyasında bereketin yayılması, birlik, güvenlik ve istikrarın sağlanması için hayrın başlangıcı olarak görüyoruz' Sudanlı muhalif lider Mehdi:'Biz Körfez krizinde hilesiz ve ilkeli bir tutumla hareket edenlerdeniz. Bu bağımsız tutumdan hareketle, Sudan ve Arap aleminin çıkarı doğrultusunda fitneyi sonlandırmak için Arap, Afrika ve İslam güçleriyle hareket etmeyi sürdüreceğiz'

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, 'Ramazan Bayramı'nı ülkesi başta olmak üzere Arap ve İslam dünyasında bereketin yayılması, birlik, güvenlik ve istikrarın sağlanması için hayrın başlangıcı olarak gördüğünü' belirtti.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Beşir, Ramazan Bayramı dolayısıyla Sudan halkına yönelik yaptığı konuşmada, 'Ramazan Bayramı'nı Sudan başta olmak üzere Arap ve İslam dünyasında bereketin yayılması, birlik, güvenlik ve istikrarın sağlanması için hayrın başlangıcı olarak görüyoruz.' dedi.

- 'Körfez krizinde uzlaşı çabaları desteklenecek'

Körfez krizine de değinen Beşir, 'Bayramı sevinçle karşılıyoruz. Arap ve İslam ülkelerindeki kardeşler arasında yaşanan fitne gündemimizde. Söz konusu ülkeler tüm meselelerde bizim yanımızda yer almıştı ve hala yer almaktadır.' diye konuştu.

Sudan'ın kriz yaşayan ülkelerin arasını bulmak ve yakınlaşmalarını sağlamak için çalışması gerektiğini ifade den Beşir, Araplar arasındaki anlaşmazlığın sona ermesi, uzlaşı ve uyumun yeniden sağlanması için ortaya konulan çabaları destekleyeceğini kaydetti.

Beşir, Sudan'ın Kuveyt'in fitneyi sonlandırma, Körfez'deki kardeş ülkeler arasında uzlaşıyı sağlama yönündeki çabalarını destekleyeceğini vurguladı.

- Körfez ülkeleri arasındaki kriz

Öte yandan Sudan'da ana muhalefetteki Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el-Mehdi de ülkesinin, Körfez'deki fitneyi sonlandırmak için çaba sarf ettiğini ifade eti.

Mehdi verdiği bayram hutbesinde, 'Biz Körfez krizinde hilesiz ve ilkeli bir tutumla hareket edenlerdeniz. Bu bağımsız tutumdan hareketle, Sudan ve Arap aleminin çıkarı doğrultusunda fitneyi sonlandırmak için Arap, Afrika ve İslam güçleriyle hareket etmeyi sürdüreceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA