Libya'da Ramazan Bayramı

Ubari'de kılınan bayram namazında Tuareg ve Tebu kabileleri bir araya geldi.

Libya'nın güneyindeki Ubari kentinde kılınan bayram namazında, Tuareg ve Tebu kabilelerinin önde gelen isimleri bir araya geldi.

Şeyh Ahmed Ammar, 'Tesamuh' (Hoşgörü) Meydanı'ndaki bayram hutbesinde, bölgedeki tüm oluşumlara, hoşgörü ve birlikte yaşam çağrısı yaparak, 'Kabilenin çıkarı ülkenin maslahatından üstün olmamalı ve kabile taassubu bırakılmalı.' dedi.

Ammar, Müslümanların birlikte yaşaması ve istikrarın sağlanması için kardeşler arasında hoşgörü kültürünün yayılması gerektiğine dikkati çekti.

Belediye Meclisi'nin bölge halkları arasındaki hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünü güçlendirme hedefiyle bayram namazı için ortak bir alan belirlediği ifade edildi.

Ubari kenti, Tuareg ile Tebu kabileleri arasında 2014'ün son aylarında patlak veren ve yaklaşık bir buçuk yıl devam eden çatışmalara sahne olmuştu. Bölgede çok sayıda aile, çatışmalar nedeniyle göç etmek zorunda kalmıştı. Söz konusu çatışmalar, kabileler arasında varılan ateşkes ile Katar'ın başkenti Doha'da Kasım 2016'da imzalanan anlaşmanın ardından yerini sükunete bırakmıştı.
Kaynak: AA