Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde Yaz Okulu Başlıyor

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kalehöyük Arkoloji Müzesi'nde yaz okulunun temmuz ayında başlayacağı bildirildi.

Müze Müdürü İzzet Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara arkeolojiyi sevdirmek için 2012 yılından itibaren yaz okulu uygulaması yapıldığını belirtti.

Bu yıl yaz okulunun 17-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Esen, müze uzmanları tarafından arkeoloji ve müzecilik konularında uygulamalı ve anlatımlı dersler verilerek, eğlendirici ve eğitici çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

Çocukların arkeolojik faaliyetleri yaşayarak öğreneceklerini vurgulayan Esen, şunları kaydetti:

'Eğitici ve eğlendirici çalışmalar kapsamında, çocukların yaşayarak ve uygulayarak öğrenmeleri amacıyla çömlekçi çarkında seramik yapımı, kil-çamur çalışmaları, çivi yazısı yazma, mozaik yapımı, mühür baskısı, sokak resmi, arkeolojik kazı uygulaması gibi etkinlikler yaptırılacak. Bu şekilde katılımcı çocukların bölgelerindeki geçmiş yaşamlar hakkında bilgi sahibi olmaları, tarihi uygulayarak, yaşayarak öğrenmeleri ve farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor. 2016 yılında 20 öğrencinin katıldığı yaz okulu etkinliklerine her yıl ortalama 15-20 öğrencinin katılımı gerçekleştirilmekte ve etkinlik sonunda katılımcılara sertifika verilmektedir.'

Kaynak: AA