Gürcistan'da Ramazan Bayramı

Başkentte yaşayan Müslümanlar bayram namazı için Tiflis Cuma Camisi'ni doldurdu.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Gürcüler, Türkler, Azerbaycanlılar ve farklı etnik kökenlerden diğer Müslümanlar Ramazan Bayramı'nı kutlamak için Tiflis Cuma Camisi'ne akın etti.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yaşayan ve bayramda şehri ziyaret eden Müslümanlar ile başkenteki üniversitelerde okuyan farklı etnik kökenlerden Müslüman öğrenciler bayram namazını kılmak için çift mihraplı Tiflis Cuma Camisi'nde bir araya geldi.

Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev, bayram vaazında, Müslümanlara Ramazan Bayramı'nda akrabalarını ve yakınlarını ziyaret etmeleri, aileleriyle birlikte olmaları ve kabir ziyaretleri yapmaları çağrısında bulunarak, ramazandan sonra da herkesin birbirine yardım ve destek olmayı sürdürmesi gerektiğini kaydetti.

Tiflis'teki Cuma Camisi'nde kılınan bayram namazının arından AA muhabirine konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Ramazan Bayramı'nı bir kez daha Tiflis'te kutlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Gümrükçü, 'Dost ve kardeş ülke Gürcistan'da bayramı kutlamak ayrı bir güzel.' ifadelerini kullandı.

Camide Türk, Gürcü, Azerbaycanlı, Iraklı, Pakistanlı ve Hint Müslümanların bir araya gelip namaz kılmasının birlik ve beraberlik görüntüsü oluşturduğunu kaydeden Gümrükçü, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çok güzel bir bayramlaşma oldu. Ümit ediyorum ki bu bayramda burada gördüğümüz bu dostluk ve kardeşlik, birlik ve bütünlük havası bütün dünyaya yayılır. Maalesef ramazan boyunca İslam dünyasında yine kan ve gözyaşı eksilmedi, dinmedi. İnşallah bundan sonra bayramın mübarekliği, bayramın getirdiği güzel hava bütün dünyaya yayılır.'
Kaynak: AA