Güney Sudan'da Yeni Bir Silahlı Hareket Kuruldu

Eski milletvekili ve Dinkalı Malyab, Demokratik Islah Halk Cephesi adı altında yeni bir silahlı hareket kurduğunu açıkladı.

Güney Sudan geçiş parlamentosunun eski milletvekillerinden İbrahim Majak Malyab, Demokratik Islah Halk Cephesi adı altında yeni bir silahlı hareket kurduğunu duyurdu.

Güney Sudan'daki Dinka halkına mensup Malyab, yaptığı yazılı açıklamada, lideri olduğu yeni hareketle, Güney Sudan'ın tüm etnik unsurlarını bir araya getirecek yeni bir demokratik sistem kurmayı hedeflediğini ifade etti.

Ülkede istikrarın sağlanması için her 8-10 yılda bir iktidarın dönüşümlü olarak değişmesi amacıyla Güney Sudan'ın 4 siyasi-içtimai eksene ayrılması çağrısı yapan Malyab, Batı Buhayrat eyaletinde hükümet karşıtı silahlı mücadeleye başlayacaklarını dile getirdi.

Malyab, açıklamasında, 'ülkedeki zalim yönetimin, etnik ve dini kökenleri ne olursa olsun tüm vatandaşların hayatına etki ettiğini' kaydetti.

Malyab, ülkedeki güvenlik zafiyeti ve devam eden savaşı gerekçe göstererek 20 Haziran'da milletvekilliğinden istifa etmişti.

Güney Sudan'da Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit geçen ay tek taraflı ateşkes ilan etmiş ve diyalog sürecini başlatmıştı.

Kaynak: AA