Aksaray'da Şehitliklere Ziyaret

Terör saldırılarında yakınları şehit olan Aksaraylılar ve vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde şehitliği ziyaret etti.

Aksaray Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Şehitlerin mezarlarını temizleyip sulayan vatandaşlar, bir bayramı daha onlarsız geçirmenin hüznünü yaşadı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2006 yılında askeri birliğe teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Orhan Koçak'ın babası, Aksaray Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yine buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Bayramın herkese huzur, mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Koçak, 'Başta şehit aileleri olmak üzere tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ilk olarak ziyaretimizi şehitlerimize yaptık. Onlar için ne yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz. Ülkemiz terörle büyük bir mücadele sergiliyor. Bundan dolayı da maalesef şehitlerimiz oluyor. Şu an rahat bir şekilde bayramımızı geçiriyorsak onların sayesindedir. Allah hepsinden razı olsun.' diye konuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz yıl terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Sinan Kunduracı'nın babası Mehmet Kunduracı ise bu bayramın oğluyla ayrı geçirdiği ikinci bayram olduğunu anımsatarak,'Oğlumla olmadığım için bayramımız çok hüzünlü geçiyor. Allah devletimize, bayrağımıza, vatanımıza zeval vermesin. Bize zarar vermeye çalışanlara Rabbim hiçbir zaman fırsat vermesin. Allah kimseye de evlat acısı yaşatmasın. İnşallah ülkemize bir daha şehit gelmez. Herkese de iyi bayramlar diliyorum.' dedi.

Kaynak: AA