22. Dünya Petrol Kongresi'ne Doğru

İstanbul'daki 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında önde gelen petrol şirketlerinin yöneticileri, 10 Temmuzda gerçekleştirilecek panelde değişken bir ekonomide rekabet konusundaki stratejilerini paylaşacak

İstanbul'da “Enerji Geleceğimize Köprüler” temasıyla düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi çerçevesinde, önde gelen petrol şirketlerinin yöneticileri değişken bir ekonomide rekabet konusunu tartışmak üzere 10 Temmuz'da gerçekleştirilecek panelde bir araya gelecek.

Dünya Petrol Konseyi'nden yapılan açıklamada, önemli petrol ve doğalgaz şirketlerinin üst yöneticilerinin başarı stratejilerini 10 Temmuz'da düzenlenecek panelde katılımcılarla paylaşacağı vurgulandı.

Moderatörlüğünü ABD merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Weatherford'un Başkanı Mark McCollum'un yapacağı belirtilen 'Dalgalı bir piyasada nasıl rekabetçi olunur' başlıklı panelde, aralarında ExxonMobil Exploration Company Başkanı Steven M. Greenlee, Exploration and Production for TOTAL Başkanı Arnaud Breuillac, Statoil Kıdemli Başkan Yardımcısı Torger Rod ve GE Oil and Gas CEO'su Lorenzo Simonelli'nin bulunduğu küresel enerji uzmanlarının konuşacağı kaydedildi.

Petrol ve gaz endüstrisinin ani yükseliş ve düşüş döngülerine alışık olduğu belirtilen açıklamada, son yıllarda petrol fiyatlarında yaşanan ciddi düşüşle birlikte uzmanların değişken bir ekonomide ayakta kalma konusundaki görüş ve stratejilerinin daha da önemli hale geldiğine işaret edildi.

Açıklamada, söz konusu panelin dünyanın dört bir yanından petrol ve gaz endüstrisinin üst düzey temsilcilerini bir araya getiren en büyük organizasyon olarak bilinen 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenecek yaklaşık 100 oturumdan sadece biri olacağı vurgulandı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde 9-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek kongreye, bakanlar, CEO'lar, uluslararası pek çok kuruluşun başkanları ve üst düzey uzmanların oluşturduğu 600'den fazla konuşmacı katılacak.

Petrol ve doğalgaz endüstrisinin olimpiyatları olarak da adlandırılan kongre kapsamında, yaklaşık 5 bin katılımcının küresel petrol sektöründeki kilit konuları tartışmak üzere İstanbul'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Ayrıca etkinlik çerçevesinde, ev sahibi ülke Türkiye'nin petrol ve gaz sektöründeki gelişiminin değerlendirileceği oturumlar da gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA