Valisi Doğanay, Şavşat'ta İncelemelerde Bulundu

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Şavşat’ı ziyaret ederek, 2 bin 120 rakımda bulunan Balık Gölü'nde incelemelerde bulundu.

Vali Doğanay, ilçe girişinde Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztük, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Aytunç Ünsay, İlçe Emniyet Amiri İsmail Katı, diğer daire amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

İlçenin genel durumu ve ilçeye yapılan yatırımlar hakkında Kaymakam Ambarcı ve belediye hizmetleri ile ihtiyaçları ve projelerle ilgili de Belediye Başkanı Öztürk’ten bilgi aldı.

Doğanay, daha sonra Arsiyan Dağı’nın eteğinde bulunan 2 bin 120 rakımlı Balık Gölüne hareket etti.

Yol boyunca aracını durdurup köylülerle ve çobanlarla sohbet eden Vali Doğanay, Balık Gölü’nde incelemelerde bulundu.

Bölgenin güzelliği karşısında adeta büyülendiğini belirten Doğanay, şöyle konuştu:

'Vatandaş nerede biz oradayız. Şavşat ilçemiz bilindiği üzere dünyada en sakin şehirlerimiz arasında yer alan ve bu unvanı almış güzel bir ilçemizdir. Bu ilçede tarım, hayvancılık ve daha değişik kalemlerde çeşitli program ve projeler önemli ölçüde devletimiz tarafından desteklenmektedir. Bu kadar tarihi değerleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bu ilçemizde turizmin de en önemli payı alması için elimizden gelen gayreti gösteriyor, bu konuda bizlere gelen projeleri titizlikle inceleyerek bölge halkının hizmetine sunmaya çalışıyoruz.'

Bu konuda devletin ve hükümetin önemli çalışmaları olduğunu vurgulayan Doğanay, 'Bizler de bulunduğumuz illerde yapacağımız bu çalışmalarla ilimiz ve ilçelerimiz artık göç veren değil, göç alan bir il durumuna gelecek. İlçe merkezi ve köylerinde devletimizin başlatmış olduğu yapımı devam eden veya yarım kalan bütün işler tarafımızdan bir an önce bitirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA