Vali Tutulmaz'a Veda Yemeği

Vali Tutulmaz: 'Siirt'in mutluluğu bizim mutluluğumuz olacaktır, kalkınması bizim kalkınmamız olacaktır, üzüntüsü de aynı şekilde bizim üzüntümüz olacaktır'.

Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliğine atanan Vali Mustafa Tutulmaz, 'Siirt'in mutluluğu bizim mutluluğumuz olacaktır, kalkınması bizim kalkınmamız olacaktır, üzüntüsü de aynı şekilde bizim üzüntümüz olacaktır.' dedi.

Siirt Valiliğince polisevinde verilen veda yemeğinde konuşan Vali Tutulmaz, göreve geldiği günden bu yana Siirt'in her alanda kalkınması için elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Kentin sıkıntısı olan alanın işsizlik olduğunu ifade eden Tutulmaz, 'Bunun da çözümü terörün tamamen bertaraf edilmesi ya da toplumun gündeminden çıkarılmasıyla mümkün olacaktır. Buralar ne zaman tam güvenilir hale gelirse o zaman inşallah işsizlik problemini de çözmüş olacağız.' diye konuştu.

Görev yaptığı 3 yıllık süre içerisinde çok sıkıntılı dönemler geçirdiklerini ifade eden Tutulmaz, şunları kaydetti:

'Başlangıçta çözüm süreciydi, daha sonra bu süreç bozuldu. Daha sonra şehirlerde büyük sıkıntılar oluştu. 6-8 Ekim olayları, 15 Temmuz olayı oldu. Bulunduğum dönemde 4 seçim oldu ama şükür Allah'a iyi kötü derken bunların hepsinden alnımızın akıyla çıkma fırsatını Allah bize verdi. Ne kadar şükretsek azdır.'

'Artık bundan sonra bizler de Siirtliyiz. Siirt'in mutluluğu bizim mutluluğumuz olacaktır, kalkınması bizim kalkınmamız olacaktır, üzüntüsü de aynı şekilde bizim üzüntümüz olacaktır.' ifadesini kullanan Tutulmaz, şöyle devam etti:

Hakkı geçenler varsa haklarını helal etmelerini talep ediyoruz. Bulunduğumuz yerde muhakkak birbirimize karşı haklarımız geçmiştir. Öncelikle benden taraf olan helali hoş olsun. Bir kardeşiniz olarak sizden de haklarınızı helal etmenizi talep ediyorum. Bu dünyada yapabileceğimiz birbirimize karşı haklarımızı helal etmektir. Bu kubbede hoş bir seda bırakabildiysek ne mutlu bize.'

Yemekte, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ve Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan tarafından Vali Tutulmaz'a fahri hemşehrilik beratı verildi.

Bu arada veda yemeğine katılmak üzere Eruh içesinden gelen Ramazan Elçiçek adlı engelli gencin Vali Tutulmaz'a sarılarak uzun süre ağlaması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Veda yemeğine, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları, siyasi partiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Kaynak: AA