Musul'da Yaralanan Fransız Gazeteci Hayatını Kaybetti

Irak'ın Musul şehrindeki çatışmaları takip ederken mayın patlaması sonucu yaralanan Fransız televizyonu muhabirlerinden biri daha hayatını kaybetti.

Fransız kamu televizyonu idaresi France Televisions, 19 Haziran'daki patlamada ağır yaralanan ve Bağdat'ta tedavisi süren gazeteci Veronique Robert'in yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Patlamanın ardından nakledildiği Bağdat'ta ameliyat edilen, perşembe gecesi de Paris'e getirilen Robert'in, Paris yakınlarındaki Percy Hastanesine yerleştirildiği ve burada hayatını kaybettiği belirtildi.

Fransız birliklerinin Musul'daki operasyonunu takip eden Robert'in yanı sıra 2 Fransız ve bir Iraklı gazeteci, şehrin batı yakasındaki patlamada yaralanmıştı.

Saldırının ardından Iraklı gazeteci Bahtiyar Haddad olay yerinde, yaralanan Fransız gazeteci Stephan Villeneuve, ertesi gün hastanede hayatını kaybetmişti. Le Figaro gazetesi muhabiri Samuel Forey ise patlamada hafif yaralanmıştı.

Ortadoğu'daki çatışmalar hakkında çok sayıda dosya hazırlayan Robert, Irak savaşını da yakından takip etmişti.

Robert ve Villeneuve, son olarak Fransız televizyonunda yayınlanan 'Envoye special' isimli programın çekimleri için bölgeye gönderilmişti.

Kaynak: AA