Kırıkkale'de Bayram Öncesi Trafik Yoğunluğu

43 ilin geçiş, 52 ilin bağlantı noktası olan kentteki KırıkkaleSamsun ve KırıkkaleKayseri karayolunda Ramazan Bayramı tatili nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor Kırıkkale Emniyet Müdürü Çorumlu: 'Çok yoğun bir trafik sirkülasyonu var. Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde yolculuk yapabilsin diyerek her türlü tedbirlerimizi aldık. İnşallah kazasız belasız bir bayram yaşarız'

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Araç yoğunluğu dolayısıyla trafik akışında aksamaların yaşandığı yollarda, karayolları ve trafik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yolu açmak için çaba gösteren ekipler, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale-Ankara karayolu Yenişehir Kavşağı'nda trafik ekiplerinin çalışmalarını denetledi.

Çorumlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması dolayısıyla yoğun bir araç trafiğinin olduğunu söyledi.

Kırıkkale'nin 43 ilin geçiş, 52 ilin bağlantı noktasında, kavşak durumunda olduğuna dikkati çeken Çorumlu, şunları kaydetti:

'Ankara'dan Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesine giden araçlar ilimizden geçiyor. Çok yoğun bir trafik sirkülasyonu var. Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde yolculuk yapabilsin diyerek her türlü tedbirlerimizi aldık. İnşallah kazasız belasız bir bayram yaşarız. Bayramlarda günlük kentten geçen araç sayımız ortalama 80 ila 85 bin. Belki bu sayıyı geçebiliriz. Ortalama aynı. Biz kavşaklarda ve köprülerde transit geçişi sağlayabilmek için tedbirlerimizi de aldık. Bu bayram da inşallah kötü haberler almayız. Herkese iyi bayramlar diliyorum.'

Çorumlu, araç sürücülerine, özellikle takip mesafesine dikkat etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve zaman zaman mola vermeleri uyarılarında bulundu.

Sürücüler de Ankara-Kırıkkale karayolunun çok yoğun olduğunu ve çok uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi.

Kaynak: AA