İzmir'de Şehitlikler Ziyaret Edildi

Ramazan Bayramı öncesinde şehit yakınları, kabirlere çiçek bıraktı, Kur'anı Kerim okuyup, dua etti.

İzmir'de şehit yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıkları ziyaret etti.

Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen şehit yakınları, Türk bayraklarıyla donatılmış mezarların üzerini ve çevresini temizledi, kabirlere çiçek bıraktı, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Şehitlerinin mezar taşındaki fotoğraflarını öpen ailelerden bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

- ''Torunum dayısının şehit olduğu yerde askerlik yapıyor''

Oğlu Jandarma er Şahin Şimşek 20 Ağustos 1995'te Şemdinli'de şehit olan Ayşe Şimşek (72), acısının 22 yıldır dinmediğini belirtti.

Oğlunun mezarını eskiden her 10 günde bir ziyaret ettiğini aktaran Şimşek, şunları anlattı:

'Şimdi yaşlandım. Her zaman gelemiyorum, çocuklar izinli olduğu zaman arabayla getiriyorlar. Ama her bayramda mutlaka ziyarete gelirim. Allah kimseye bu acıyı vermesin. Vatanımızı milletimizi bütün kötülüklerden korusun. Torunum şimdi aynı yerde askerlik yapıyor. Sat komandosu oldu. Dayısının olduğu yerde askerlik yapıyor, ağlayıp ağlayıp oturuyorum. Oğlum şehit olalı kötürüm oldum. Ne mutlu şehit anası olmak ama çok zor. Allah kimseye evlat acısı vermesin, evlat acısıyla terbiye etmesin, çok zor. Büyüklerimiz bizi unutmasın hatırlasın yeter.''

Oğlu Asteğmen Asım Aksoy 25 Mayıs 1992'de Batman'da şehit olan 79 yaşındaki Necla Aksoy da oğlunun askere gönüllü gittiğini söyledi.

Bedelli askerlik konusunda çok hassas olduğunu dile getiren Aksoy, 'Ben de para biriktirip çocuğuma yaptırabilirdim. Tenezzül etmedi. Böyle bedelli meselesi çıktığı zaman içimiz yanıyor bizim. Hani vatan? Hani millet? Herkes adaletli gitsin, bütün çocukların kanı helal olsun.'' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA