Hollandalı Müslümanlar İftarda Buluştu

9 yıl önce Müslüman olan Karim: 'Bayramlarda sıcak bir ortama ihtiyacım olduğu için davet edenler olduğu zaman beni mutlu ediyor'.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde, Centrum de Middenweg Camisi yönetimi tarafından organize edilen iftar programında sonradan Müslüman olan bazı kişiler bir araya geldi.

Sonradan Müslüman olmuş vatandaşlar iftar öncesi sohbet esnasında özellikle ramazan ve bayramlarda yaşadıkları tecrübeleri paylaştı.

Müslüman olmadan önce iki yıl oruç tuttuğunu belirten yeni Müslüman olmuş Wolf, 'Bu sene ilk defa Müslüman olarak oruç tuttum. Müslüman olmadan önceki yaşadığım ramazanlarda yalnızdım ama sonradan yeni insanlarla tanıştım ve beni iftarlara davet ettiler.' dedi.

Müslüman olmadan önce İslam'ı tam anlamıyla tanımak için araştırma yaptığını dile getiren Wolf, araştırmaları sırasında öncelikle oruç gibi bazı ibadetleri pratikte uyguladığını anlattı.

Açık cami gününde Kelime-i Şehadet getirdiğini aktaran 4 yıl önce Müslüman olmuş Abdullatif ise 'Yeni Müslüman olduğumda namaz kılmak için camiye geliyordum ama fazla kimseyi tanımadığım için yalnızdım. Daha sonra ramazanda katıldığım iftarlar beni insanlarla kaynaştırdı.' ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı'nda bayram hissini yaşayamadığını söyleyen 9 yıl önce Müslüman olan Karim de 'Ailem Müslüman olmadığı için bayramlarda çalışıyor. Bayramlarda sıcak bir ortama ihtiyacım olduğu için davet edenler olduğu zaman beni mutlu ediyor.' diye konuştu.

Bu tür sohbetleri daha çok yapmaları gerektiğine değinen Karim, ramazan ayı dışında da bir araya gelme teklifinde bulundu.

Cami cemaati ve konuklar daha sonra birlikte iftar yaptı.
Kaynak: AA