Beypazarı'na Tatilci İlgisi

Bayram tatilini Ankara’nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda geçirmek isteyen vatandaşlar, pansiyon ve otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Ramazan Bayramı tatilini Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda geçirmek isteyen vatandaşlar pansiyon ve otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. İlçedeki toplam 250 yataklı 20 pansiyon ile 950 yataklı 5 oteldeki doluluk oranı işletmecileri memnun etti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilini ilçelerinde geçirmek isteyenlerin ilgisi karşısında memnuniyet duyduklarını belirtti.

Tatillerde Beypazarı'nın tercih edilmesinin en önemli nedeninin tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olmasının yanı sıra özellikle yöresel yemeklerin bu ilgiyi daha da artırdığını ifade eden Kaplan, ''İlçemiz Ankara'nın parlayan yıldızı ve konakları, tarihi eserleri, hanları hamamları, yaylaları ile öne çıkan bir ilçesi.'' dedi.

İlçe halkının gösterdiği misafirperverlik sayesinde Beypazarı'na gelen yerli ve yabancı misafirler arasında bir gönül bağı kurulduğunu anlatan Kaplan, şunları söyledi:

''Bu da her fırsatta bir araya gelmemize vesile oluyor. Bu nedenle Beypazarı İlgi görüyor. Son olarak düzenlemeleriyle birlikte muhteşem bir yer olan Karagöl’ü de halkın hizmetine açtık. Burada konaklamaya müsait alanlar da bulunuyor. İlçemizde oldukça tarihi eser var. Beypazarı’nı ziyaret edenlerin dolu dolu bayram tatili geçireceklerini düşünüyorum.”

Kaynak: AA