Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bayramlar, milli ve manevi duygularımızı büyük bir coşkuyla idrak ettiğimiz, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin güçlendiği müstesna günlerdir. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını geride bırakarak bayrama kavuştuk. Ramazan ayı boyunca büyük bir kardeşlik iklimini, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı hep birlikte yaşadık. Bakanlık olarak şehit yakını ve gazilerimizle, kadın, çocuk ve gençlerimizle, engelli ve yaşlılarımızla birlikte olduk. Milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli bir fırsat olan Ramazan Bayramı, Rabbimizin bizlere bir lütfudur. İslam dünyasında kan, gözyaşı, acı, şiddet ve nefretin bir an evvel son bulması ve bayramların artık güven ve huzur içinde idrak edilmesi, bayramın bizlere barış ve esenlik getirmesi en büyük arzumuzdur. Türkiye olarak sınırları aştık ve büyük bir coğrafyada gönül köprüleri kurduk. Gerek Suriye’den gerek Irak’tan ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıktık. Dünyanın birçok yerinde, mazlumlara yardım elimizi uzattık. Milletimiz ve insanlığın bekası için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Başta Suriye olmak üzere krizlerin adil bir çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalara destek vererek elimizden geleni yaptık, yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin arkasında köklü bir mirası, zengin medeniyet değerlerini, büyük bir potansiyeli barındıran güçlü bir ülke olduğunu belirten Bakan Kaya, şunları kaydetti:

“Bu şuurla dünyada mazlumların, ezilenlerin, kadın ve çocukların umudu olmayı sürdüreceğiz. Ülke olarak büyüyüp güçleneceğiz; terörle, krizlerle bizi engellemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz’da olduğu gibi büyük bir dayanışma örneği göstererek, geleceğin güçlü Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz. Sosyal dayanışmayı ve kardeşliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Ramazan Bayramı’nı bunun için bir fırsat olarak görelim. Ailelerimizle, sevdiklerimizle bayramlaşalım, çocuklarımıza bayram kültürünü yaşatalım. Yaşlıları, engellileri, öksüz ve yetimleri unutmayalım. Unutulmamalıdır ki; dokunduğumuz her yürek, saçlarını okşadığımız bir yetimin yüzündeki tebessüm, bizim için dünyada ve ahirette sahip olacağımız en büyük saadettir. Bu duygularla Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyor, bayramın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve esenlikler getirmesini Allah’tan temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA