Yeni Zelandalı Gazete Alkollü Sürücüleri İlk Sayfadan Yayınladı

Yeni Zelanda’nın Queenstown kentindeki bir gazete, sarhoş sürücülerin isimlerini ilk sayfadan verdi.

MELBOURNE –Yeni Zelanda’nın Queenstown kentinde yayın yapan Mountain Scene gazetesi sarhoş araç kullanmaktan ceza alan 100 sürücünün ismini ilk sayfadan yayınladı.

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nda bulunan turistik kent Queenstown’da yayım yapan Mountain Scene gazetesi, kente alkollü araç kullananların artması üzerine bir karar alarak mahkemece suçlu bulunan alkollü şoförlerin isimlerini gazetenin ilk sayfasına taşıdı.

Gazete, Queenstown Bölge Mahkemesinde alkollü araç kullanmaktan suçlu bulunan 100 şoförün ismini, yakalandıkları alkol limitleri ile birlikte yayınladı.

Gazetenin editörü David Williams, alkollü araç kullananların mahkumiyetleri devam ettikçe yılın sonuna kadar ilk sayfaya insanları isimlerini basarak onları utandırmaya devam edeceğini açıkladı.

Alkollü araç kullananları utandırarak bir daha aynı hatayı tekrarlamalarını önlemeye çalıştıklarını ifade eden Williams, 'Ben araştırmacı değilim ama kampanyanın işe yarayacağından ve insanların iki kez düşüneceğinden umutluyum.' dedi.

Yayınlanan istatistiklere göre sarhoşlukla ilgili suçlar Yeni Zelanda'da son beş yıl içerisinde üçte bir oranında azalırken, Queenstown'da artış gösterdi.
Kaynak: AA