Vali Kamçı Öğrencilerle İftar Yaptı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından düzenelenen Ümmet İftarı'na katıldı.

KUDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, iftar öncesinde Kuran-ı Kerim tilaveti başlayan iftar programına 80 ülkeden 200'ün üzerinde öğrenci katıldı.

Uluslararası öğrencilerle teker teker ilgilenerek sohbet eden Vali Kamçı daha sonra KUDER dernek binasını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Kamçı burada yaptığı konuşmada, KUDER'in Kayseri'de eğitim gören öğrencilere yönelik ciddi çalışmalar ortaya koyan bir dernek olduğunu söyledi.

KUDER'in öğrencilerin maddi ve manevi anlamda yetişmelerine büyük katkılar sağladığını vurgulayan Kamçı, 'Ümmet iftarları da bu güzel çalışmalardan bir tanesi. Burada yetişen öğrenciler Türkiye'nin birikimlerinden istifade ederek bunları kendi ülkelerine taşıyorlar ve ülkemizin gönüllü kültür ve kardeşlik elçileri olarak çok önemli görevler icra ediyorlar. Bu vesileyle tüm KUDER gönüllülerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

İftarda Vali Kamçı'ya Emniyet Müdürü Mustafa Kulular da eşlik etti.

Kaynak: AA