Uluslararası Kartaca Festivali'nden AA Foto Muhabirine Ödül

Kartaca Festivali Basın Komitesi, en iyi fotoğraf ödülünü AA foto muhabiri Lendusi'ye verdi.

Anadolu Ajansının Tunus'ta görev yapan foto muhabirlerinden Emin el-Lendusi, Uluslararası Kartaca Festivali Basın Komitesi tarafından bu yıl ilk kez verilen 'en iyi fotoğraf' ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Kartaca Festivali Basın Komitesi, başkent Tunus'ta düzenledikleri tanıtım toplantısında bu yıl ilk kez 'en iyi haber ve en iyi fotoğraf' kategorisinde ödül verdiklerini açıkladı.

AA foto muhabiri Lendusi, 2016 yılında Kartaca Antik Tiyatrosu'nda çektiği fotoğrafla ''en iyi fotoğraf'' kategorisinde ödüle layık görüldü. Lendusi, haber fotoğrafçılığı yaparken 'işine güzel sanatları katma çabalarının takdiri niteliğindeki ödülü almaktan' gurur duyduğunu dile getirdi.

Tunus Mağrib gazetesi muhabirlerinden Müfide Halil de 'en iyi haber' dalında verilen ödülün sahibi oldu.

Festival sözcüsü Muhammed Bugallab da basın komitesinden iki ayrı jürinin söz konusu ödülün kazananlarını belirlediğini ifade ederek, basın mensuplarının çalışmalarına gölge düşürmemek amacıyla ödüllerin festival başlamadan önce verildiğini sözlerine ekledi.

- 53. Uluslararası Kartaca Festivali

Tunus'un mirasçısı olduğu kadim Kartaca medeniyeti ile aynı ismi taşıyan Kartaca Festivali, 1964 yılından bugüne her yıl yaz aylarında gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 13 Temmuz- 19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festivale, 20. yüzyılın başında restore edilerek 7 bin 500 kişi kapasitesine ulaşan antik amfi tiyatro, sahne olarak hizmet verecek.

Festival bir ay boyunca, farklı birçok ülkeden müzik, dans, tiyatro ve performans gösterilerini izleyenlerin beğenisine sunacak.
Kaynak: AA