MEBS'te Yemin Töreni

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan bin 295 asker yemin etti Merkez Komutanı Kurmay Albay Yaldız: 'Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Şimdi kutsal görev sırası sizde. Silahlı Kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum'

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan bin 295 asker için yemin töreni düzenlendi.

367. kısa dönem erler ile 1997/2 tertip erlerden oluşan bin 295 acemi asker için okulda düzenlenen törene, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Muhabere Kurmay Albay Rasim Yaldız, askerler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, eğitimlerini tamamlayan askerler ant içti. Ardından 367. kısa dönem erler ile 1997/2 tertip acemi erler adına, birliğe ilk katılan iki er tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı törende, daha önce vatani görevlerini MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yapan, çocukları da yemin töreninde ant içen baba ve dedeler ile okula ilk katılan askerlere belge ve hediyeler verildi.

- 'Bu yeminin teminatı şeref ve namustur'

Törende konuşan Kurmay Albay Yaldız, askerlik yemininin önemine işaret ederek şunları söyledi:

'Kahraman Mehmetçiklerim, bu yeminle sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu yeminin teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk milleti için hava kadar, su kadar elzemdir. Komutanınız olarak ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.'

Yeminin askerler, aileleri ve Türk milleti için hayırlı olmasını dileyen Albay Yaldız, 'Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Şimdi kutsal görev sırası sizde. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum.' dedi.

Albay Yaldız, askerlerin ailelerine de 'Canınızdan kıymetli evlatlarınızı vatan borçlarını ödemeleri için bizlere emanet ettiniz. Bizler de birer anne babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle evlatlarınız bizim de evlatlarımızdır.' diye konuştu.

Askeri bando eşliğinde gerçekleştirilen resmigeçitle sona eren törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.
Kaynak: AA