Kütahya Belediyesine Yeni Hizmet Araçları

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kent halkına daha iyi hizmet edebilmek için belediyenin araç filosuna, yaklaşık 7 milyon lira maliyetle yeni araçlar alındığını bildirdi.

Saraçoğlu, Zafer Meydanı'nda düzenlenen araç tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren Kütahya halkına daha iyi hizmet edebilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Belediyenin Makine İkmal Müdürlüğüne en çok aracın kendi belediye başkanlığı döneminde alındığını hatırlatan Saraçoğlu, şöyle konuştu:

'Makine İkmal Müdürlüğümüz geçmiş dönemlerde kiralama usulüyle halkımıza hizmetleri götürmüş ama bu dönemde hem kaliteli araçlar hem de makine parkını genişletme noktasında kendi belediyemiz bünyesine araçları katmaya devam ediyoruz. Bugün burada tanıtacağımız araçlar, 1 adet son sistem 1 milyon lira civarında greyder, bir adet silindir, 5 adet su arozözü, üst düzey markasını tercih ettiğimiz 7 adet damperli kamyon ve bunun yanında asfalt sezonunda çok rahat kullanabileceğimiz araçlar. Bir de dar sokaklara rahat girebilecek itfaiye araçlarımızın da olması gerektiğini düşünerek bir adet de itfaiye arazözü aldık. İkincisinin de siparişini verdik önümüzdeki günlerde gelecek. Artık dar sokaklara da çok kısa sürede yangına müdahale etme imkanımız olacak.'

Araçların maliyetinin 6 milyon 824 bin 509 lira olduğunu aktaran Saraçoğlu, 'Bu rakam da Kütahya Belediyesinin kendi bütçesinden ödediği bir rakam. Önümüzdeki günlerde 2 adet kamyonet, 1 adet silindir, 1 adet itfaiye aracını da bu ekibin içine katmış olacağız. Bu da 869 bin 660 lira tutuyor. Toplamda bu yıl 6 milyon 650 bin lira civarında bir yatırımı Destek Hizmetleri Müdürlüğüne yapmış bulunmaktayız.' dedi.

Sarçoğlu, göreve geldiğinden itibaren araç parkını genişletme ve yenileme noktasında önemli adımlar attıklarını dile getirerek, 2014 ila 2017 yıllarında 21 milyon liraya mal olan toplamda 71 araç satın adlıklarını da sözlerine ekledi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir de alınan yeni araçların belediye ve Kütahya halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı tören, protokol üyelerinin araçları incelemeleriyle sona erdi.

Kaynak: AA