Keskin'den Sürücülere Uyarı

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin, oruç tutarken gösterilen sabırın trafikte araç kullanırken de gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Keskin, yazılı açıklamasında, Ramazan Bayramı'nda yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.

Türkiye'de özellikle bayram tatillerinde önemli ölçüde trafik kazaları yaşandığını ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Aşırı hız, dikkatsizlik, araçla mesafeyi ayarlayamama, emniyet kemeri kullanmama, yorgunluk, uykusuzluk, cep telefonu kullanma ve buna benzer birçok sürücü hatalarından dolayı yollar kan gölüne dönmektedir. Bunun sonucunda da sevinçler hüzne ve yasa dönüşmekte. Tüm sürücülerimizin temel trafik kurallarını uymaları sadece kendileri için değil, karşılarındaki insanlar içinde bir sorumluluktur. Trafikte saygı, sevgi ve sabırlı olmayı asla unutmamalıyız.

Ramazan ayının en önemli özelliklerinden birisi sabırdır. Bu nedenle sürücülerimiz oruç tutarken göstermiş oldukları sabrı, trafikte araç kullanırken de göstermeli. Bu hem kendi yaşamlarını, hem de başkalarının yaşamını tehlikeye atmaktan kurtaracaktır.'

Kaynak: AA