İdareci Ve Bürokratlar Birliği'nden İHA'ya Teşekkür

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, gerçekleştirdikleri “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesine medya desteği sağlayan İhlas Haber Ajansı’na teşekkür ederek, “Bunu Türkiye’ye duyurup kardeşlik adına da nereye gittiysek bizi yalnız bırakmayan İHA’ya haklı bir teşekkür ediyoruz. Boş bir teşekkür değil, biz Cerablus’taydık, İHA bizimleydi, biz Diyarbakır’daydık, İHA bizimleydi” dedi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği mensupları, düzenledikleri programla Türkmen ve Suriyeli çocukları iftar sofrasında bir araya getirdi. Demirlibahçe’de bir lokantada gerçekleştirilen iftar programına, İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can’ın yanı sıra çok sayıda Türkmen ve yetim çocuk katıldı.

İftar programına katılan çocukların cıvıltılarıyla mahallede renkli bir gece yaşandı. Masalarda tek tek dolaşan Yücel Can, çocuklarla sohbet etti. Can, iftarın ardından yaptığı açıklamada “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesine sağladığı güçlü medya desteği için İhlas Haber Ajansı’na içten teşekkürlerini sundu.

“Şehit aileleriyle, Suriye’den gelen muhacir kardeşlerimize ensar olmak istiyoruz”

Mahallenin orta yerinde gerçekleştirilen renkli iftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Can, “2011 yılından beri geleneksel iftarlarımızın şeklini değiştirdik ve biz şehit aileleriyle, Irak ve Suriye’den gelen muhacir kardeşlerimize ensar olmak istiyoruz. Bunu ülkenin değişik yerlerinde de yaptık. Şu anda 30 kadar aile Telafer’de Türkmen cephesinden ve Suriye’den babaları ölmüş yetim 100’e yakın çocukla birlikteyiz. Bu çocuklarımız oruçlarını tutan, Türkiye’yi seven, milli ve manevi değerlerine bağlı çocuklar” şeklinde konuştu.

Muhacir olarak Türkiye’ye gelen yetim çocuklara baba ve anne olmaya çabaladıklarının altını çizen Can, “Biz öyle bir gelenekten geliyoruz ki; kuşu ölen çocuğa başsağlığına giden bir Peygamberin ümmetiyiz. Önemli olan kan bağıyla birilerine baba, anne, abla, ağabey olmak değil, bu çocukların hepsine baba, anne olmak için çabalıyoruz biz” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlik adına da nereye gittiysek bizi yalnız bırakmayan İHA’ya haklı bir teşekkür ediyoruz”

Can, “Kardeşlik Sınır Tanımaz” projesine sağladığı güçlü medya desteği için İHA’ya teşekkür ettiği konuşmasında şunları kaydetti:

“’Kardeşlik Sınır Tanımaz’ projesi başladığından beri bizi yalnız bırakmayan, bunu Türkiye’ye duyurup kardeşlik adına da nereye gittiysek bizi yalnız bırakmayan İHA’ya da haklı bir teşekkür ediyoruz. Boş bir teşekkür değil, biz Cerablus’taydık, İHA bizimleydi, biz Diyarbakır’daydık, İHA bizimleydi. Ben teşekkür ediyorum. Kardeşlik sınır tanımaz, dünya ne yaparsa yapsın Türkiye ve Müslümanlar güçlüdür.”

Can, iftarın ardından çocuklara gofret ve çikolata ikramında bulundu.
Kaynak: İHA