Cinayet Ve Yaralama Zanlısının 'Mehdilik' İddiası

Denizli'de komşusunu öldürdüğü ve kaçtığı Antalya'da bir jandarma uzman çavuşu yaraladığı iddia edilen sanık, duruşmada 'Mehdi' olduğunu ileri sürdü.

Denizli'de komşusunu öldürdüğü ve kaçtığı Antalya'da Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Hakan Sözeri'yi yaraladığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Ali Uçaner, tutuklu bulunduğu Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Uçaner savunmasında, resmi kayıtlarda adının Ali Uçaner olarak yer aldığını ancak 5 yıldan bu yana 'Mehdi' olduğunu iddia etti.

Denizli'de yaşadığı köyde komşusu olan bir kadını, eşine karşı sarf ettiği sözlerden dolayı vurduğunu söyleyen Uçaner, şöyle devam etti:

'Kadın orada öldü. Daha sonra ben kaçtım. Yürüyerek Antalya'ya geldim. Mağarada yaşamaya başladım. Çobanlar beni fark etmiş jandarmaya haber vermiş. Olay günü kaldığım mağaranın tepesinden bir ses 'teslim ol' dedi. Ben de kaçayım da vurulup öleyim düşüncesiyle kaçtım. Arkamdan ateş ettiler vuruldum fakat düşmedim. Daha sonra askerlerden biri benim önüme çıktı. Sonradan duyduğuma göre silahı tutukluluk yapmış, benim de o ara gözüm karardı bilinç dışı olarak ateş etmişim, jandarma vurulmuş.'

- 'Avcı da domuz zannederek vurdu'

Uçaner, daha sonra yürüyerek Manavgat'a gittiğini, oradan da Denizli'ye döndüğünü ifade etti.

Denizli'de ormanda saklanırken bir avcı tarafından domuz zannedilerek vurulduğunu ileri süren Uçaner, 'Daha önce de birkaç defa vuruldum ama Mehdi olduğum için ölmedim, bu dünyada daha hizmet etmem gerekiyor.' dedi.

Denizli'de cinayet işlediği iddiasıyla aranan Ali Uçaner'in geçen Aralık ayında Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Aşağıkaraman Mahallesinde ormanlık alanda saklandığı tespit edilmiş, Uçaner'i almaya giden jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan sanık, bir jandarmayı ayağından yaralamıştı. Uçaner, daha sonra Denizli'de yakalanmıştı.
Kaynak: AA