Belediyeden Çocuklara Yüzme Havuzu

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için okullarda yüzme havuzu kurdu.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için bazı okullarda portatif havuzlar kurdu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin mutlu bir tatil geçirmeleri için çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Çocukların mutlu olmaları için yaz mevsiminde de güzel çalışmalar yaptıklarını aktaran Yaman, 'Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarımızın güzel bir tatil geçirmeleri için belediye olarak planlamalarımızı yaptık. Özellikle öğrencilerimizin gelişimine olumlu katkı sağlayacak etkinliklerin olmasını istedik. Bu kapsamda bilgi evimizden, yaz spor okullarında ve konservatuarımızda kursları başlattık. Diğer yandan öğrencilerimizin havuzlara kolaylıkla gitmesini sağlayacak çalışmaları da hazırladık.' ifadelerini kullandı.

Kent merkezinde iki okulda portatif havuz açtıklarını aktaran Yaman, şunları kaydetti:

'Havuzlarımızı kent merkezinde iki okulda, Yeşilli ilçemizde bir okulda, Mazıdağı ilçemizde bir okulda, Derik ilçemizde bir okulda, Midyat ilçemizde olmak üzere kurduk. Ayrıca Artuklu ilçemiz sınırları içinde kırsal üç mahallemizde de çalışmayı yapmayı planlıyoruz. Projemiz aynı zamanda 'Okullar Hayat Bulsun' projesinin de bir parçasıdır. Havuzlarımızda 3 eğitmenimiz çocuklarımıza katkı sağlayacak. 2 ay içinde öğrencilerimiz yüzmeyi öğrenecekler. Diğer yandan su sporları hakkında da bilgi sahibi olacaklar.'

Kaynak: AA