Bab'ta Ramazan Bayramı Telaşı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'tan temizlenen Bab ilçesinde Ramazan Bayramı telaşı sokaklara yansıyor Güvenliği Özgür Suriye Polisi'nin sağladığı ilçede halk, bayram alışverişini iftardan sonra yapmayı tercih ediyor.

HALİT SÜLEYMAN/AYŞE AKTAŞ - Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgüt DEAŞ'ten kurtardığı Halep'in Bab ilçesinde Ramazan Bayramı telaşı yaşanıyor.

Terör örgütü DEAŞ korkusundan uzak bir bayram geçirmeye hazırlanan Halep'in Bab ilçesi sakinleri, bayram alışverişi için çarşı ve pazarlara akın etti.

Bayramın yakınlaşmasıyla çarşı ve pazarların kalabalıklaştığı ilçede, güvenliği Özgür Suriye Polisi sağlıyor.

Dükkan ve çarşıların gece geç saatlere kadar açık olduğu Bab'ta insanlar alışverişlerini genellikle iftardan sonra yapmayı tercih ediyor.

Hemen her şeyin mevcut olduğu ilçede halk geç saatlere kadar emniyet içinde alışveriş yapıyor.

İlçedeki tatlı satan dükkanlar da bayram öncesinde vitrinlerini yöresel tatlılarla süslüyor.

Bab sakinlerinden geçimini mısır satarak sağlamaya çalışan Şefik Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bab'ta bayram dolayısıyla bir telaş var. Çarşı pazarlar dolu, Allah'a şükür.'' dedi.

Bab'taki esnaflardan İsmail İsa da, 'Bayram dolayısıyla Bab'ta iyi bir hareketlilik, telaş var. Bab, DEAŞ'tan kurtarıldıktan sonra çok sayıda kişi kente döndü, yurt dışından ilçeye dönenler daha çoktur. Bakın çarşı insanlarla dolu.'' diye konuştu.

İlçe sakinlerinden tatlıcı Vesim Hamdan ise, ''Allah'a şükür Bab'ta durum çok iyi. Şimdi de bayram hazırlığı yapıyoruz. İlçedeki durum gün gittikçe daha iyiye gidiyor. Her bayramda inşallah daha da iyi olur. Gördüğünüz gibi biz de bayram için tatlı hazırlıyor. İlçede iyi hareketlilik olduğu için alıcı da çok oluyor.'' ifadesini kullandı.

- 'Bu ramazan çok farklı bir ramazandı''

Bab'taki Osman baklavalarının sahibi Wasim el Adil de, ilçede durumun gayet iyi olduğunu anlattı.

Adil, 'Bir kısım ürünlerimizi Türkiye'den getirdik. Bir kısmını da ülke içinden farklı yerden getiriyoruz. Bayram dolayısıyla ilçede pazar ve çarşılarda tatlı bir yoğunluk var. Bu ramazan çok farklı bir ramazandı. Savaş sırasında bunu görmedik. Bu seneki hareketliğiliği daha önce hiç görmedik.'' şeklinde konuştu.

Bab sakinlerinden Harum el Ahmed, ''İlçede güvenlik durum çok iyi, bayram dolayısıyla bir hareketlilik var. Bu bayram diğerlerinden çok farklı olacak. İnşallah bundan sonra kötü günler görmeyiz. Allah'a şükür DEAŞ'sız bir bayram geçireceğiz bu yıl.'' dedi.
Kaynak: AA