AKÇA Projesi Kapanış Toplantısı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: 'Bugün Türkiye'de ihtiyacımız olan kayıtlı istihdamın artırılması çalışmalarının korunması ve kişilerin sosyal güvenlik içerisinde geleceklerine güvenli yol almaları, bu projede model bir amaç olarak hedeflenmiştir'.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, kayıt dışı çalışmanın önlenmesi için geçen yıl başlatılan AKÇA projesiyle kişilerin sosyal güvenlik içerisinde geleceklerine güvenli yol almalarının sağlanmasının amaçlandığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sözleşme makamı olduğu, Müteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK) ve Teknik Eğitim Vakfınca (TEKEV) yürütülen, Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından finanse edilen Ankara'da Kayıt Dışı Çalışmanın Yoğun Olduğu İş Kollarında Bilinçlendirme, İşbirliği ve Mesleki Niteliklerin Geliştirilmesi Projesi'nin (AKÇA) kapanış toplantısı Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Projenin kapanışında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, çalışmanın başarısına değinerek, emeği geçenleri tebrik etti. Proje çıktılarını incelediğini belirten Erdem, 'Bugün Türkiye'de ihtiyacımız olan kayıtlı istihdamın artırılması çalışmalarının korunması ve kişilerin sosyal güvenlik içerisinde geleceklerine güvenli yol almaları, bu projede model bir amaç olarak hedeflenmiştir.' dedi.

Ankara'da kayıtlı istihdam kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, kayıtlı istihdamın teşvikinde toplumun bilinçlendirilmesinin, güvenli bir toplum için önemli olduğunu belirten Erdem, projenin profesyonel mesleki nitelikler katması nedeniyle birçok sektörde ucuz iş gücü çalıştırılmasının da önlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Proje kapsamında tüm sektörlerin destek vermesi gerektiğine değinen Erdem, 'Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, yeni çıkardığımız Mesleki Eğitim Kanunu'ndaki değişikliklerle ve 'Meslek meselesi, memleket meselesi' sloganıyla bu alanda görevimiz olan katkıyı çok daha artırıyoruz.' diye konuştu.

Erdem, bir ürün üretilirken, çalışan kişilerin, mesleki eğitim alması ve mesleki yeterlilik sertifikası sahibi olmasının önemini de kaydetti.

Proje paydaşlarının katıldığı toplantı, proje çıktılarının değerlendirildiği panel ile sona erdi.
Kaynak: AA