AİBÜ'de Mezuniyet Töreni

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Gölköy Kampüsü Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Ayaz ve Prof. Dr. Hamit Coşkun, İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyeti üyeleri, il müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Baruş, üniversitenin iki temel fonksiyonu olduğunu vurgulayarak, 'Birinci fonksiyonu, özgür düşünme ve eleştirel bakma yeteneği kazandırma, bu anlamıyla da üniversiteler evrensel nitelik taşıyor. Biraz önce birinci olan kızımızda da gördüğümüz gibi üniversitenin milliyeti, kültürü, ırkı olmaz. Çünkü üniversiteye gitmek demek dünyadaki bütün ilim çiçeklerinden faydalanmayı gerektirir. İkinci fonksiyonu, gençlerimizi geleceğe hazırlamaktır.' ifadelerini kullandı.

Bu yönüyle üniversitelerin milli olduğunu belirten Baruş, 'Çünkü toplumu, milleti, ülkesi için faydalı insan yetiştirmek üniversitelerimizin görevidir. 1992 yılında kurulan İzzet Baysal Üniversitesi de ilimizin, ülkemizin seçkin üniversitelerinden biri haline geldi. Bu vesileyle rahmetli İzzet Baysal büyüğümüzü minnet ve şükranla anıyorum. Çünkü O’nun yakmış olduğu meşale, Bolu’da çok değerli insanların yetişmesine ve ülkesine, milletine hizmet eder hale gelmesine vesile oldu.' şeklinde konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu da sürekli büyüyen ve gelişen üniversitemizin yaklaşık 35 bin ferdi barındıran büyük bir aile olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Bu yıl üniversitemizin çeşitli birimlerinde eğitim ve öğretim görüp mezuniyet aşamasına gelen yaklaşık 5 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimiz mezun oldukları birimlere göre 2, 4, 5 ve 6 yıl boyunca almış oldukları dersleri, ödevleri, staj ve projeleri, sınavları başarı ile tamamlamış, neticede bu mutlu günü hak etmiş, yetişen elemanlar olarak yurdun her köşesinde hizmet etmeye amade hale gelmişlerdir. Fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullardan mezun olma aşamasına gelen, birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederek ödülü hak eden değerli öğrencilerimizi içtenlikle kutluyorum.'

Bu yıl üniversite lisans birincisi Maldivler’den gelen ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü bitiren uluslararası öğrenci Aishath Azma oldu.

Azma yaptığı konuşmada, merhum İzzet Baysal ve İzzet Baysal Vakfı’nın girişimleriyle kurulan AİBÜ’nün 2016-2017 mezuniyet ve ödül töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Maldivler’den üniversitemize nasıl geldiğini anlatan Azma, şöyle devam etti:

'İyi ki geldim. Gerçekten çok şeyler öğrendim burada. Hayvanlara ve bitkilere bambaşka bir gözle bakıyorum artık. Çok güzel bir eğitim aldım burada. Okulumuzun kurucusu merhum İzzet Baysal’a çok şey borçluyum. Bizlere bilim dünyasının kapılarını açan bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bugünleri özleyeceğimi çok iyi biliyorum. İyi ki sizleri tanıdım. Artık ikinci milletim olarak gördüğüm bu güzel ülkede eğitimimi tamamlayabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.'

Azma, konuşmasının ardından yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, protokol ile İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyeti üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Kaynak: AA