Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Ramazan Bayramı öncesi Afyonkarahisar otogarında lokum satışları arttı.

Afyonkarahisar terminalinde mola veren vatandaşlar, Ramazan Bayramı için memleketlerine götürmek için meşhur lokuma büyük ilgi gösteriyor.

Terminaldeki lokum imalathanelerinde yapılışını gören vatandaşlar, genelde kaymaklı sultan lokum ile kaymak şekeri alıyor.

Lokum imalathene sahibi İsmail Altınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın kavşak noktasında bulunduğu için terminalde yoğun otobüs sirkülasyonu olduğunu belirtti.

Altınay, son iki gündür lokum satışlarının büyük artış gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Ramazan Bayramı bilindiği üzere şeker ve tatlı bayramıdır. İzmir-Ankara, İzmir-İstanbul, Antalya ve Doğu güzergahında memleketlerine bayram tatiline giden vatandaşlar terminalimize uğruyor. Genelde de bayram hediyesi götürmek için lokum alıyorlar. Önceki günlere göre satışlarımız çok arttı.'

- Sandıklı Ziraat Odası'ndan iftar

Sandıklı Ziraat Odası tarafından ilçe merkez, köy ve belde muhtarları ile çiftçi temsilcilerine iftar verildi.

Sandıklı Öğretmenevinde verilen iftar programı sonrası çiftçi temsilcileri ile Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız tarafından istişare toplantısı yapıldı. Çiftçilerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda üreticiler sıkıntı ve isteklerini dile getirdiler.

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, üreticilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve iftar programı sonrası yapılan toplantı ile oda olarak çiftçilerin sorunlarını tespit edip, toplantılarda çıkacak sonuçları ilgili kurumlara hızlı bir şekilde iletmenin amacında olduklarını kaydetti.

Ziraat odası olarak üreticilerin bilinçlenmesi adına tarım fuarlarına geziler düzenlediklerini aktaran Yıldız, şöyle konuştu:

'Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde üreticilerimiz ve muhtarlarımız ile bir iftar programı düzenleyerek sorun ve sıkıntılarını dinlemek istedik. Sandıklı'nın başlıca gelirleri bilindiği üzere tarım ve hayvancılığa dayalı. Bu yüzden büyük bir ekili alan kapasitesi bulunan ilçemizde üreticilerimizin de bazı sorun ve sıkıntılarının yanında istekleri oluyor. Biz iftar programı sonrası düzenlediğimiz istişare toplantısı ile çiftçilerimizin isteklerini ilgili kurumlara hızlı bir şekilde ulaştırmanın gayretindeyiz.'

Kaynak: AA