Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi, Ramazan Bayramı'nın 1. ve 2. gününde mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bayram namazı sonrasında merkezde bulunan 11 cami önünden kabristan ziyareti için araçlar kalkacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, vatandaşların bayramı huzurlu ve rahat bir şekilde geçirebilmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Karşılıklı seferler yapacak araçların, bayramın ilk 2 günü hizmet vereceğini aktaran Salman, şunları kaydetti:

'Yalova Belediyesi'ne ait otobüsler ilk seferlere 09.30'da başlayacak. Şehir Mezarlığı’na araçlar Kemerköprü Cami önünden kalkarak minibüs güzergahını takip edip GOP Cami, Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Fatih Caddesi, İsmet Acar Caddesi ve Eski Bursa Caddesi’nden Şehir Mezarlığı’na ulaşacak. Paşakent Mezarlığı için ise araçlar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndan kalkacak. Seferler 16.30'a kadar devam edecek. Bayram namazı sonrasında 11 camiden tek sefer yapacak olan araçlar ise namazdan sonra kabristanlığa çıkmak isteyen vatandaşları kabristan ziyaretine götürecek.'

- Yalova'nın tanıtımını yapacaklar

Yalova'nın tanıtımın yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda kentin markası Yürüyen Köşk görselleri, Yalova Seyahatin 77 otobüsüne uygulandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın teklifi doğrultusunda yapılan uygulamayla artık şehirlerarası hizmet veren otobüsler gittikleri her kentte Yalova'nın reklamını yapacak.

Uygulamayı yerinde inceleyen Salman, şehirlerarası yolculuk esnasında kentlerin simgelerini otobüs firmalarının araçlarına uyguladıklarını gördüklerini hatırlattı.

Kaynak: AA