Trabzon'da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ramazan Bayramı öncesi hazırlıkları tamamladığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizliklerinin yapıldığı ifade edildi.

Engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçlarının hazır bulundurulacağına işaret edilen açıklamada, Ortahisar ilçesindeki Sülüklü, Bahçecik ve Bostancı mezarlıklarında bu yıl farklı bir uygulama başlatılacağı, bayramın birinci gününde bu mezarlıklarda Kur'an-ı Kerim okutulacağı kaydedildi.

Açıklamada, mezarlıklardaki Kur'an-ı Kerim tilavetinin, bayramın birinci günü ile sınırlı olup ikindi vaktine kadar devam edeceği ifade edilerek, kabristanlıkları ziyaret edenlere ayrıca cüz dağıtılacağı ve ikramlar yapılacağı aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesinin, Trabzonluların bayram alışverişlerini rahatlıkla yapmaları ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için kontrollerini sıklaştırdığı vurgulanan açıklamada, alışverişin yoğun olduğu yerlerde zabıta görevlilerinin sayılarının artırıldığı, vatandaşlar bayram boyunca istek ve şikayetlerini belediyeyi arayarak bildirebilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, Trabzon'da halk bayramlaşması töreninin, bayramın ikinci günü olan 26 Haziran Pazartesi günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacağına dikkat çekildi.

Görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'Vatandaşların bayramlarını en iyi şekilde idrak etmeleri için tüm tedbirleri aldık. Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. İslam aleminin mübarek bayramlarını kutluyorum.'

Kaynak: AA