Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nde Mezuniyet Sevinci

Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nin mezuniyet töreni sırasında bazı öğrencilerin üzerinde şehitlerin isimlerini yazan pankart açması izleyenler tarafından alkışlandı.

Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi tarafından mezuniyet töreni ve iftar programı düzenlendi.

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen program, Kur'an tilavetiyle başladı.

Okulun, orta ve lise kademelerini başarıyla tamamlayan öğrenciler diplomalarını öğretmenlerinden aldı. Tören sırasında, bazı öğrencilerin, üzerinde isimleri Türkiye ve dünya kamuoyuna mal olan bazı şehitlerin fotoğrafları ile 'Biz hiç unutmadık ve hiç unutmayacağız. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.' yazılı pankart açması, izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Daha sonra, mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, yanlarında getirdikleri beyaz ve yeşil renkli balonları gök yüzüne bıraktılar.

- 850 öğrenci mezun oldu

Okul Müdürü Muhammed Fatih Zengin, yaptığı açıklamada, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Türkiye'nin ilk 7 imam hatip lisesinden biri olduğunu ve okulun bu yıl 66. dönem mezunlarını verdiğini belirtti.

Bugüne kadar 18 binin üzerinde mezun veren bir okulun müdürü olduğu için gurur duyduğunu ifade eden Zengin, 'Bu sene ortaokuldan 418, lisede ise 432 öğrenci mezun ettik. Devlete ve millete hizmet edecek, hiçbir şekilde vatana ihanet etmeyeceğine inandığımız gençlerimizi aramızdan uğurluyoruz. Güzel bir duygu. Özellikle iftarla birlikte, Ramazan'ın rahmetiyle birlike bu çocukları uğurlamak ayrı bir güzellik.' dedi.

Törende açılan pankartın kendisi çok duygulandırdığı vurgulayan Zengin, şunları kaydetti:

'Allah'a şükürler olsun, bu gençler, bu milletin değerlerine sahip olduklarını açtıkları pankartla bir daha gösterdi. Bu milletin bağrından çıkan, ihanet etmeyecek, milletin değerleriyle barışık, milleti ileriye taşıma sevdasında bir nesil olduklarını bir defa daha gösterdiler. Bizim bundan yana şüphemiz yoktu, nasıl birileri saçma sapan düşüncelerle ihanete varan ideallerini göstermekten çekinmiyorlarsa, böyle temiz çocukların da her türlü düşüncelerini fikirlerini millete hizmet duygularını pankartla da olsa ifade etmeleri ayrı bir güzellik.'

Kaynak: AA