Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Muhtarlar Derneği, Kavak Devlet Hastanesi yönetimine teşekkür plaketi verdi.

Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çelik ve yönetimi, Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Şimşek, İdari ve Mali İşler Müdürü Uğur Barış ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sündüs Akman'a teşekkür plaketi verdi.

Çelik, sağlık hizmetlerinden duydukları memnuniyet dolayısıyla hastane yönetimine plaket verdiklerini söyledi.

Şimşek ise, sağlık çalışanları olarak hasta memnuniyetini ön sırada tuttuklarını dile getirerek, 'Her şeyin başında sağlık gelir. Biz de sağlık hizmetlerinin yönetimine önem veriyoruz.' dedi.

- Yaptıkları eserlerle ihtiyaçlılara tekerlekli sandalye alıyorlar

Kavak Halk Eğitim Merkezince ahşap oyma ve ahşap yakma kursunda yapılan eserlerin satışından elde edilecek gelir, ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alımında kullanılıyor.

Kursa katılan 20 Kavak Meslek Yüksekokulu öğrencisi, yaptıkları eserleri satarak elde ettikleri gelirle ihtiyaç sahibi kişilere tekerlekli sandalye alıyor.

Kurs öğreticisi Hacı Aydın, Kavak'ta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin isteğiyle ahşap oyma ve ahşap yakma tekniği kullanılarak tablo yapımıyla ilgili kurs açtıklarını söyledi.

Üretilen eserleri satarak elde edilen gelirle tekerlekli sandalye aldıklarını belirten Aydın, 'Uzak köylerdeki ihtiyaç sahiplerini araştırarak bulduk. Tekerlekli sandalyeleri götürüp teslim ettik. Bugüne kadar 4 tekerlekli sandalye dağıttık. İnşallah daha fazla kişiye ulaşıp tekerlekli sandalyeleri dağıtacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA