Rejim Kuşatmasındaki Kuzey Humus Kırsalında Toplu İftar Sevinci

Humus ilinin kuşatma altındaki kuzey kırsalında yüzlerce kişi her gün toplu iftar programında buluşuyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve destekçisi yabancı terörist gruplarının kuşatması altındaki Humus ilinin kuzey kırsalında yüzlerce kişi her gün toplu iftar sofralarında bir araya geliyor.

Suriye'deki yardım dernekleri ve kuruluşları, ramazan ayında insanları bir araya getirmek ve yüklerini hafifletmek için, ülkenin farklı bölgelerinde toplu iftar programları düzenliyor.

Rejim ve destekçilerinin yaklaşık 4 yıldır kuşatması altındaki Humus ilinin kuzey kırsalında faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından 'Syria Charity', söz konusu bölgede her gün farklı bir mahallede yüzlerce kişiye iftar yemeği veriyor.

İftara kardeşleri ile katılan Ebu Leys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programı düzenleyenlere teşekkür ederek 'Burada herkes bir araya geldi, zengini ve yoksulu aynı sofra etrafında buluştu. Bize bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun, güzel bir organizasyon. İnşallah ramazan ayı boyunca hep devam eder.' dedi.

İftara çocuklarıyla katılan Muhammed İsa da toplu iftarların önemine dikkat çekerek 'Ramazan ayında bu tür toplu iftar programları yoksul ve geniş aileler için büyük önem taşıyor. Savaş ve kuşatma sonucu aileler zor günler yaşıyor. Toplu iftar etkinliği ailelerin bütçesine katkı sağlıyor. Umarız her yerde düzenlenir.' ifadelerini kullandı.

Açık havada kurulan iftar sofralarına katılanlara, hurma, su, pilav, lahmacun, meyve suyu ve meyve ikram ediliyor.

Toplu iftar programına en büyük ilgiyi küçük yaşlarda savaşı yaşayan çocuklar gösteriyor. Yardım kuruluşları, ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek onlara yardım ediyor.

Kaynak: AA