Erzurum'da Zabıt Katibinin 'FETÖ' Davasında Karar

Erzurum'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyede görevli zabıt katibi Kocaman'ın, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davada, etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgilerden dolayı 1 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum edilerek cezası ertelendi Sanık Kocaman: 'Zamanında bankaların verdiği promosyon paralarının haram olduğunu söylemelerine rağmen bu paraları yurt dışında bulunan okullarına saldırıda bulunan çete ve musallat olan örgütlere haraç mahiyetinde verdiklerini söyleyerek bizden istediler. Ben bütün olayları samimi bir şekilde anlattım. Hatta kendilerine himmet vermediğim için tehdit dahi edildim. İki kez şefkat tokadı yemekle tehdit yapıldı'

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyede görevli zabıt katibi Selim Kocaman, etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgilerden dolayı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davada 1 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum edilerek cezası ertelendi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Kocaman ile avukatı katıldı.

Sanık Kocaman, savunmasında, soruşturma aşamasında savcılıkta tüm bildiklerini samimi bir şekilde anlattığını söyledi.

Söz konusu yapının insanların dini duygularını suistimal ederek Allah, Kur'an, kitap diyerek insanları nasıl sömürdüklerini açıkça ifade ettiğini anlatan Kocaman, şunları söyledi:

'Himmet, burs, peygambere adak adı altında kişileri nasıl sömürdüklerini anlattım. Hatta zamanında bankaların verdiği promosyon paralarının haram olduğunu söylemelerine rağmen bu paraları yurt dışında bulunan okullarına saldırıda bulunan çete ve musallat olan örgütlere haraç mahiyetinde verdiklerini söyleyerek bizden istediler. Ben bütün olayları samimi bir şekilde anlattım. Hatta kendilerine himmet vermediğim için tehdit dahi edildim. İki kez şefkat tokadı yemekle tehdit yapıldı.'

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Kocaman'ın samimi beyanları ve toplanan delilleri dikkate alındığında 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçunu işlediği sabit olmakla cezalandırılmasını ve soruşturma aşamasında pişmanlığını dile getirerek örgütün deşifre olmasına yönelik samimi beyanlarda bulunmasından dolayı 'etkin pişmanlık' kapsamında indirim yapılmasına karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Selim Kocaman'ı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıl hapse mahkum etti.

Kocaman hakkında Terörle Mücadele Kanunu kapsamında artırıma giderek 7 yıl 6 ay ceza veren heyet, etkin pişmanlık kapsamında indirime giderek 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına indirerek ertelenmesine karar verdi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Selim Kocaman hakkında beyanlar ve teşhis tutanakları ile sanığın örgüt yapılanması içerisinde bulunduğu yönündeki etkin pişmanlık ifadeleri, örgüt abileri olarak nitelendirilen yöneticilerin sorumluluğu altında örgüt sohbetlerine katılması, meslek öncesi örgütün paralel mülakat heyetinin mülakatına girmesi ve referansından yararlanma talepleri doğrultusunda üzerine atılı örgüt üyeliği suçunu işlediği yer alıyor.

İddianamede, sanık Kocaman'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Kaynak: AA