Ergene'den Kısa Kısa

Ergene Belediyesi Atletizm takımı sporcuları, Ankara’da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasından madalya ve derecelerle döndü.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Ergene Belediyesi Atletizm takımı sporcularının ciddi başarılara imza attığını söyledi.

Ankara'da düzenlenen ve bir çok il ve ilçeden katılımın olduğu şampiyonada, atletizm takımı sporcularından Batuhan Çakır'ın üç adım atlamada Türkiye birincisi, Gönül Köksal'ın yüksek atlamada Türkiye ikincisi , Egehan Karabulut'un uzun atlamada Türkiye üçüncüsü olduğunu belirten Yüksel, bundan sonra da sporcularından katıldıkları turnuvalardan ciddi dereceler beklediklerini kaydetti.

Yüksel, spora destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, ''Biz, göreve geldiğimizden beri sosyal belediyecilik anlayışı ile, bölgemizde bütün spor dallarına destek vermeye devam ediyoruz. Bunun için, atletizm takımız, her gittiği yerden ciddi derecelerle dönüyor. Kendilerini ve hocalarını gönülden tebrik ediyorum.'' diye konuştu.

- Makedonya'da iftar

Ergene Belediyesi, Kardeş Şehir Projesi kapsamında Makedonya'da bin 400 kişilik iftar verdi.

Makedonya'nın Konçe ve Radoviş şehirlerinde yapılan iftarlarda Müslüman halk Türkiye'den gelen misafirleriyle kucaklaşarak aynı sofra etrafında iftar etti.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kardeş şehir projesi kapsamında bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yüksel, Makedonya'da yaşayan Müslüman toplumların bir araya getirilmesinin gayet güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

''Biz, kardeş şehir projesine önem veriyoruz. Bunun için de, ramazan ayına özel orada iki ayrı bölgede toplam bin 400 kişilik iftar sofrası kurarak, Müslüman halkı bir araya getirdik. Kardeş şehir projesi kapsamında, yıl içerisinde başka etkinliklerimiz de olacak. Bunları da hayata geçireceğiz.''

Kaynak: AA