DSİ Memuruna Bylock'tan 6 Yıl 3 Ay Hapis

Kayseri’de Devlet Su İşleri Müdürlüğü(DSİ)’nde görevliyken Fetullahçı Terör Örgütü’nün gizli iletişim ağı by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuklanan ve ’silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan yargılanan devlet memuruna 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık S.A. ve avukatı hazır bulundu.

Tutuklu sanık S.A. mahkemede "21 Mart 2017’ye kadar görev yapıyordum, o zamana kadar ihraç edilmedim. Ocak ayında 200 bin TL kredi çekerek ev aldım, suçlu olsam borca girmezdim. By lock denilen programı asla indirmedim, kullanmadım. Evimde çıkan B serisi 1 dolar düğünümüzden kalma hatıradır" dedi.

Sanığın eşi Ö.A.A. da mahkemede tanık olarak dinlenirken, Ö.A.A., "2013’te evlendik. Düğünümüzde onlarca dolar atıldı. Düğün sonrası evdeyken kayınvalidemden hatıra olması için istedim, o da 1 adet verdi, ben de onu dolapta eşimin verdiği gül ile birlikte saklıyordum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.A.’ya ’silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Kaynak: İHA