CHP'nin Berberoğlunun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 'Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağ olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir, bence hiçbir sakıncası da yok. Kendisine teşekkür ederiz bu eleştirileri yaptığı için. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanyayla konuştum ne Pensilvanya bana teşekkür etti' 'Ben, kendi ülkemi seviyorum. Hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi de hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek benim için onurdur. Bu ülkenin insanları ile beraber yürümek benim için onurdur. Hiç kimse unutmasın, adalet herkese lazım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine ilişkin, 'Sayın Bahçeli eleştirebilir canı sağ olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir, bence hiçbir sakıncası da yok. Kendisine teşekkür ederiz bu eleştirileri yaptığı için. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanyayla konuştum, ne Pensilvanya bana teşekkür etti.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüş, 8'inci gününde devam ediyor.

Geceyi Gerede ilçesi yakınlarındaki Danişmentler mevkisinde geçiren Kılıçdaroğlu, sabah yürüyüşe başlamadan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, terörün ve kavganın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir Türkiye istediklerini belirterek, dün akşam kendisini mutlu eden olaylardan birisinin, 15 Temmuz gazilerinin kendisini ziyarete gelmesi olduğunu söyledi. 15 Temmuz gazisi üç kişi ile bir süre sohbet ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sohbetin ardından kendilerini uğurladığını bildirdi.

Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşün bugün 8'inci günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, adalet için uğraşacaklarını, çaba harcayacaklarını ve yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Toplumun her kesiminden yürüyüşe olumlu tepkiler geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Bütün vatandaşlarıma, yaşı, cinsiyeti, kimliği ne olursa olsun bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu desteğin bizim için çok önemli olduğunu herkesin bilmesini isterim. Ben yürüyorum, evinde oturan hanım, tarlada çalışan çiftçi, görevini yapan memur, çalışan işçi, sanayici, yargıçlar için, herkes için yürüyorum. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir ülkede, Türkiye'de emin olun hepimiz huzur içinde yaşayacağız.'

Adalet ve hukukun baskı aracı olarak kullanılmasının, mahkemelerin siyasi otoritenin emrine göre karar vermesinin, o ülkede rejimin değiştiğini gösterdiğini savunan Kılıçdaroğlu, başlattıkları yürüyüşü 'adaletle' sonlandıracaklarını dile getirdi.

- 'Bahçeli eleştirebilir canı sağ olsun'

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, 'Ben, kendi ülkemi seviyorum. Hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi de hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek benim için onurdur. Bu ülkenin insanları ile beraber yürümek benim için onurdur. Hiç kimse unutmasın, adalet herkese lazım. Bize hayatı boyunca oy vermemiş bir kişi haksızlığa uğradığında, biz hemen çıkıyor diyoruz ki 'Bunun için de adalet gereklidir ve haksızlık yapamazsınız.' Adalete inandığımız için söylüyoruz bunu.' karşılığını verdi.

Allah'ın 'adaletle hükmedin' dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şu görüşlere yer verdi:

'Bunun için adalet çok soylu bir kavramdır diyoruz. Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağ olsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir, bence hiçbir sakıncası da yok. Kendisine teşekkür ederiz bu eleştirileri yaptığı için. Hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanyayla konuştum ne Pensilvanya bana teşekkür etti. Fetullah Gülen rahatsız olduğu dönem gazetelere verilen ilanlar var. Kime teşekkür ettiği var, görülüyor orada. Genel başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkenin birliği ve dirliği için mücadele ediyorum. Ben, bu ülkede kan akmasın, huzur, barış olsun diyorum. Ben, bu ülkede aç ve açıkta kimse kalmasın istiyorum. Ben, bu ülkede adalet istiyorum.'

- 'Adaletin olduğu yerde devlet yücelir'

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de adaletin olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Adaletin olduğu yerde devlet yücelir. Adaletin olduğu bir yerde toplum rahata ve huzura kavuşur. Adaletin olmadığı yerde insanın hayatının bir önemi yok. Ben bunu savuyorum. Eğer bunu savunuyorsa Sayın Bahçeli gelsin yanıma yürüsün. 'Hayır efendim ben bu ülkede adalet istemiyorum, adaletsizlik olsun' diyorsa demeç vermeye devam etsin, bence bir sakıncası yok.'

Yürüyüşe, CHP'nin eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de katılıyor.
Kaynak: AA