Carlos Menem'in Oğlunun Kemikleri İncelenecek

Arjantin'in eski Devlet Başkanı Carlos Menem'in oğlunun kemikleri, 22 yıl sonra kesin ölüm sebebini araştırmak amacıyla mezarından çıkarıldı Adli tıp uzmanları, genç Menem'in kaza öncesinde cinayete kurban gidip gitmediğini incelemek üzere DNA testleri yapacak.

Arjantin'de eski Devlet Başkanı Carlos Menem'in oğlunun kemiklerinin, 22 yıl sonra kesin ölüm sebebi araştırılmak üzere mezarından çıkarıldığı bildirildi.

BBC'de yer alan habere göre, 1995 yılında ölen Carlos Saul Facundo Menem'in naaşı başkent Buenos Aires'teki San Justo Mezarlığındaki mezarından mahkeme kararıyla çıkarıldı.

Adli tıp uzmanları, Menem'in ölümüyle ilgili iddiaları araştırmak üzere DNA testleri yapacak.

Menem'in içinde olduğu helikopterin elektrik tellerine takılarak düşmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ancak Menem'in annesi Zulema Yoma, oğlunun terör saldırısına kurban gittiğini, helikopter kazasından önce başından vurularak öldürüldüğü ve yara izini saklamak üzere tabuta başka bir cesedin konulduğunu iddia ediyordu.

Eski Devlet Başkanı Menem de uzun yıllar olayın resmi kayıtlara geçtiği gibi bir 'kaza' olduğunu söylemiş ancak birkaç yıl önce oğlunun Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlenen bir suikasta kurban gittiğini ileri sürmüştü. 1989-1999 yılları arasında Arjantin'de devlet başkanlığı yapan Menem, görev döneminde bu bilgiyi devlet sırrı olduğu için açıklayamadığını ifade etmişti.

Hizbullah, 1994 yılında Buenos Aires'teki İsrail-Arjantin Kültür Merkezine bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda 85 kişi hayatını kaybetmişti. Arjantin hükümeti saldırıyla ilgili İran'ı suçlamış, Tahran ise iddiaları reddetmişti. Menem, söz konusu eylemle ilgili soruşturmayı durdurması için kendisine gözdağı vermek için oğlunun öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

Kaynak: AA