BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi Üyelik Seçimleri

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kut üyeliğe yeniden seçildi

Dışişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gün Kut'un Birleşmiş Milletler (BM) Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Uluslararası Sözleşmesi’nin denetim organı Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesine yeniden seçildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, BM Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Uluslararası Sözleşmesi’nin denetim organı Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesinde 2018-2021 döneminde görev yapacak üyelerin belirlenmesi amacıyla New York’ta seçim yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Komitede 2010 yılından bu yana görev yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gün Kut ülkemiz tarafından tekrar aday gösterilmiş ve Komitede boşalan 9 yer için 15 adayın yarıştığı seçimlerde 128 oy alarak seçimleri en ön sıralarda kazanmıştır. Seçim ülkemizin bu alandaki itibarının da bir yansımasıdır. Böylelikle Doç. Dr. Kut ırkçılık, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlükle mücadele alanlarındaki derin tecrübesiyle Komite faaliyetlerine 2018-2021 yılları arasında da değerli katkılarda bulunmaya devam edecektir.'
Kaynak: AA