Beyoğlu Belediyesi Ve 'Fazlagıda' Arasında İş Birliği

Belediye bünyesindeki Sosyal Market ile yenebilir durumdaki fazla gıdaları yardım kuruluşlarına ulaştıran FazlaGıda Bağış Platformu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Beyoğlu Belediyesi Sosyal Marketi ile yenebilir durumdaki fazla gıdaları yardım kuruluşlarına ulaştıran FazlaGıda Bağış Platformu iş birliği yapacak.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Kasımpaşa'daki Sosyal Market'te düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin hayırsever olduğunu, yardım etmeyi çok sevdiğini söyledi.

Gıda Bankacılığı Araştırma Alt Komisyonu'nu kurduklarını belirten Satır, fazla gıdaları, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara ulaştırmaya çalıştıklarını aktardı.

Bu sistemin yurt dışında oldukça yaygın olduğunu anımsatan Satır, 'Bunu ülkemizde de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Beyoğlu Belediyesi'nin başlatmış olduğu Sosyal Market bizi oldukça etkiledi. Belediye yetkilileri geldiler bize sunum yaptılar ve bize de ufuk açtılar. Biz bu sistemin kurulduğunu Beyoğlu Belediyesi'nden öğrendik. Gerçekten güzel bir sistem.'' dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Sosyal Market'i 7 yıl önce kurduklarını ve bundan onur duyduklarını vurguladı.

Sosyal Market'ten 5 bin civarında aileye sürekli yardım yaptıklarını ifade eden Demircan, ''Yardımın sürdürülebilir olması, sürekli olması kıymetlidir. Yani bir iyiliği, bir güzelliği, bir yeniliği bulduysanız ve bunu sürdürebiliyorsanız kıymetlidir. Sosyal Marketimizle başladığı günden bu güne inanılmaz bir yol katettik, büyüdük ve bu güne geldik. Dijital bir çağdayız. Bu çerçevede Fazla Gıda'nın bu yazılımını önemsiyoruz. Yaptıkları, üretim firmaları ile üreticilerle bizim gibi yardımı yapmayı hedeflemiş marketler arasında bir yazılım tesisi.' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Demircan ile FazlaGıda Bağış Platformu kurucu ortağı Arda Eren iş birliği protokolünü imzaladı.

Katılımcılar, daha sonra Sosyal Market'i gezdi.

Törene, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de katıldı.

Kaynak: AA