Bayramda Ağızları 'Yer Fıstıklı Drajeler' Tatlandıracak

Türkiye'nin yer fıstığı üretimi ve işlenmesinde önemli bir yere sahip olan Osmaniye'de üretilen yer fıstıklı draje ve cezeryeler, Ramazan Bayramı için hazır Farklı tadı ve kullanılan malzemenin kalitesi dolayısıyla tercih edilen fıstıklı drajeler, çeşitli kentlerden de talep görüyor.

MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Türkiye'nin yer fıstığı üretiminin yarısına yakınının, işlenmesinin ise yüzde 90'ının yapıldığı Osmaniye'de üretilen yer fıstıklı drajeler, bayramda misafirlerinin ağzını tatlandırmak isteyenlere farklı bir lezzet sunuyor.

Osmaniye'nin adeta sembolü haline gelen yer fıstığı, farklı kullanım alanlarıyla da ilgi görüyor. Osmaniye Valiliğinin desteğiyle İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Beymail şirketi de yer fıstığını farklı alanlarda kullanarak, tüketicilere değişik alternatifler sunuyor.

Büyük bir özenle üretilen rengarenk fıstıklı drajeler ve cezeryeler, Ramazan Bayramı'nda misafirlerine farklı bir tat sunmak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

Beymail Genel Müdürü İbrahim Çeliker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketin 2009 yılında kurulduğunu ve o günden bu yana yer fıstığı ve çeşitlerini vatandaşlara sunduklarını söyledi.

Yer fıstığına değer katmak için çikolatayla kaplayıp renkli draje olarak vatandaşa sunduklarını dile getiren Çeliker, 'Aslında Osmaniye fıstığını yiyen herkes, sürekli tüketmek isteyecektir ama maalesef ülkemize Çin ve Mısır'dan gelen yer fıstıkları vatandaşın damak tadını bozuyor. Osmaniye'de yetişen fıstığımız çok lezzetli ancak maalesef insanlarımız çok bilmiyorlar. Biz de fıstığımıza değer katmak için saf çikolatayla kapladık ve müşterilerimizin hizmetine sunduk.' dedi.

Fıstıklı drajeye ilginin çok iyi olduğunu ifade eden Çeliker, 'İlgi çok güzel. Yıllık 18 ton satışımız var. Özellikle Osmaniye'ye misafirliğe gelenler 'Osmaniye'den ne götürebiliriz? Osmaniye'nin nesi meşhur?' diye arayış içindeler. Bu arayışta ilk akla gelen yer fıstığı oluyor. Bizler de onlara fıstıklı drajemizi tattırıyoruz. Tadına bakanlar da 'Ne kadar lezzetli' diyerek ürünümüzden mutlaka alıyorlar.' diye konuştu.

Çeliker, fıstıklı drajede saf ve en kaliteli çikolatayı kullandıklarını ifade ederek, bu ürünün artık bayramların da vazgeçilmezi haline geldiğini söyledi.

- Bayram öncesi talep arttı

Bayram öncesi fıstıklı drajeye ve cezeryeye ilginin arttığını aktaran Çeliker, şöyle devam etti:

'Vatandaşımızın bayram öncesi ilgisi çok iyi. Misafirlerine farklı bir lezzet tattırmak isteyenler ürünlerimizi tercih ediyor. Biz de bu eşsiz lezzetimizi herkese öneriyoruz. Şehir dışından gelen siparişleri de kargoyla istenilen yere gönderebiliyoruz. Şu an Türkiye'nin dört yanına ürün gönderiyoruz. Bu sayede hem ürünlerimizi, hem de Osmaniye'mizin fıstığını tanıtmış oluyoruz.'
Kaynak: AA