'Bayram Küçük Otelcilere Nefes Aldıracak'

TÜRKODER Genel Başkanı Çelik: 'Ramazan Bayramı ve hemen arkasından başlayacak yüksek sezon küçük otelciye nefes aldıracak'.

Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Genel Başkanı Mehmet Çelik, 'Ramazan Bayramı ve hemen arkasından başlayacak yüksek sezon küçük otelciye nefes aldıracak.' değerlendirmesinde bulundu.

Çelik yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı ve hemen arkasından başlayacak yüksek sezonun küçük otelciye nefes aldıracağını ifade etti.

Kendilerini tek teselli edecek durumun, bayramla birlikte ortaya çıkacağını umduklarını belirten Çelik, 'Yıllardır yüksek sezona denk gelen Ramazan Bayramı, önümüzdeki yıllarda orta sezona denk gelerek bir nebze turizmcinin yüzünü güldürecek. Öte yandan, ister istemez Kurban Bayramı yüksek sezona denk gelerek ekstra avantaj olma özelliğini yitirecek. Uzun bayram tatilleri yurt dışını cazip kılarken, kısa tatiller yurt içi turizmini canlandırır.' değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Türk turizminin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizmin elinden tutup, turizmciye destek olmalarını beklediklerini kaydetti.

Kredi erteleme, ucuz kredi ve çeşitli sübvansiyonların sektöre nefes aldıracağını belirten Çelik, 'Bakanımızın bu konuda bizlere destek olacağına inancımız sonsuzdur. Bu vesile ile Türk turizminin yüz akı, Türk misafirperverliğinin en başarılı uygulayıcısı olan küçük otelciler olarak halkımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyor, gülen yüzümüzle kendilerini küçük otellerimize bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA