Antalya'dan Kısa Kısa

15 Temmuz şehitleri Antalya'da anıldı.

15 Temmuz 2016 Demokrasi Derneği, Kepez Belediyesi ramazan etkinlik alanında düzenlediği mevlit programıyla demokrasi şehitlerini andı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Önceden duyurusu yapılan etkinlikte, özellikle şehit yakınları ve gaziler en ön safta yer aldı.

Gecede, mevlit-i şerif, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu.

Ramazanın birleştirici ikliminde gerçekleştirilen gecede, ülkede bir daha böyle bir acının yaşanmaması için birlik ve beraberlik çağrıları yapıldı.

- Kepez'e sosyal bilimler lisesi

Hayırsever iş adamı Mustafa Yılmaz, Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi'nde belediye tarafından tahsis edilen arsaya, 24 derslikli sosyal bilimler lisesi inşa edecek.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Valiliği'nde, 24 derslikli Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi'yle ilgili protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile okulu yaptıracak hayırsever iş adamı Teknikeller Yapı Malzemeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.

İş adamı Yılmaz, annesi Neriman Yılmaz'ın 12 gün önce hayatını kaybettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

'Merhum annemin ve hayatta bulunan babamın isimlerini ölümsüzleştirmek ve yaşatmak amacıyla bir okul yaptırma kararı aldım. Bu kararı paylaştığım Başkan Tütüncü de ilçede sosyal bilimler lisesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İstişare neticesinde Ahatlı Mahallesi'nde belediyemizin tahsis ettiği 4 bin 29 metrekarelik arsaya 24 derslikli Neriman-Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesini yapmayı uygun gördük. Valiliğimizin, belediyemizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle okulu en kısa sürede yapacağım.'

Vali Karaloğlu ve Başkan Tütüncü de iş adamı Yılmaz'a eğitime verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti.

- Muratpaşa'da tatlıcılara denetim

Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tatlı imalathaneleri ve pastaneleri denetledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ekipler denetimlere, işletmelerin ruhsat kontrolüyle başladı, tezgahtarlardan çalışanların kılık ve kıyafetine, imalathanelerde bone takılıp takılmadığına kadar her ayrıntı titizlikle incelendi.

İmalathanelerin mutfağına inen ekipler, hijyen koşulları açısından gerekli kontrolleri yapıp, yükselen hava sıcaklıklarını da göz önüne alarak uyarılarda bulundu.

Denetimlerde ayrıca ürünlerin saklanma koşulları da kontrol edildi.
Kaynak: AA