Almanya'da Fırtına Açıklaması 1 Ölü

Ülkenin kuzeyini etkisi altına alan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.

Almanya’nın orta ve kuzey kesimlerinde etkili olan fırtına sebebiyle en az bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Lüneburg polis sözcüsü Kai Richter, Alman basınına yaptığı açıklamada, Aşağı Saksonya'nın Holdenstedt kasabasında fırtına sırasında 50 yaşındaki bir kişinin eşiyle ile birlikte park yerinde otomobilinin içerisinde beklediği sırada devrilen bir ağacın aracın üzerine düştüğünü söyledi.

Richter, 50 yaşındaki kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, eşinin de ağır yaralandığını ifade etti.

Hamburg’un güneyindeki Harburg bölgesinden sorumlu itfaiye sözcüsü Mattias Köhlbrandt de bölgede fırtınanın ektili olduğunu, evlerin çatılarının uçtuğunu ve ağaçların devrildiğini ancak kimsenin yaralanmadığını aktardı.

Köhlbrandt, Fliegenberg kasabasında da bir koyun sürüsünün devrilen ağaçların altında kaldığına işaret ederek, hayvanların birçoğunun telef olduğunu kaydetti.

Alman Demir Yollarından (Deutsche Bahn) yapılan açıklamada da devrilen ağaçların Almanya’nın kuzeyinde neredeyse tüm demiryolu seferlerini etkilediği ifade edildi.

Açıklamada, Hamburg-Berlin, Hamburg-Hannover, Bremen-Hannover ve Hannover-Berlin arasındaki tren seferlerine fırtına ve olumsuz hava koşullarından dolayı ara verildiği belirtildi.

Berlin İtfaiyesi de sosyal paylaşım sitesi Twitter’den halka fırtına sırasında evden çıkmama çağrısında bulundu.

Berlin’deki Tegel ve Schönefeld havalimanlarında yoğun yağmur ve fırtınadan dolayı uçak seferlerinde kısa süreli kısıtlamalar yaşandığı ifade edildi.

Saksonya-Anhalt eyaletinde de de evlerin bodrum katlarının su altına kaldığı, devrilen ağaçlardan dolayı birçok caddenin trafiğe kapatıldığı kaydedildi.
Kaynak: AA