Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'nden Bayram Tedbirleri

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bayram boyunca trafik başta olmak üzere alınan tedbirlerle alakalı bir açıklama yapıldı.

Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında milli değerler ile manevi duyguların yoğunlaştığı, akrabalık ve komşuluk münasebetleri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının üst seviyede yaşandığı bayramlarda karayolları üzerindeki trafik yoğunluğu artış gösterdiği ve buna bağlı olarak da trafik kazalarında yaşanan artışa dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi amacıyla Ramazan Bayramı tatili süresince seferberlik anlayışı içinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması, bayram tatilinde kazaların en alt düzeye düşürerek yol kullanıcılarının sevdikleriyle mutlu bir bayram geçirebilmeleri amacıyla ilimizde trafik denetimlerinde görevli personele ek olarak, büro hizmetlerinde görevli trafik personeli ile genel hizmet birimleri ile İlçe Teşkilatında görev yapan personelden ekipler oluşturulacak olup, bayram gidiş ve dönüş güzergahlarında (39) ekip görev alacaktır. Unutmayınız ki trafik kuralları sizi sevdiklerinize bağlar. Halkımızın yoğun olarak bulunacağı Mezarlıklar, Alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve mağazalar gibi bölgelerde, yolcu kapasitesinin artacağı gar ve terminallerimiz de istenmeyen olayların meydana gelmemesi amacıyla yaya, motorize ekipler ile resmi devriyelerin sayısı artırılarak denetim ve kontroller sıklaştırılacaktır. Vatandaşlarımızın bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılmaları durumunda hırsızlık olaylarına karşı önleyici ek tedbirler alınacak olup, bu veya buna benzer durumlarla karşılaşılması halinde tereddüt etmeden ‘155 Polis İmdat hattına’ bildirmeniz halinde en kısa sürede gerekli işlemler başlatılacaktır.”
Kaynak: İHA