38. Üsküp Yazı Festivali Başladı

Festivalin açılışında ney ve bağlama virtüözü Tekbilek konser verdi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bu yıl 38'incisi düzenlenen 'Üsküp Yazı Festivali', ney ve bağlama virtüözü Ömer Faruk Tekbilek'in konseriyle başladı.

Başkentteki Opera ve Bale Salonu'nda, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde düzenlenen konsere Üsküplü sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Üsküp YEE Müdür Vekili Fuat Korkmaz, açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, Tekbilek'i dünyadaki en iyi ve en önemli Türk sanatçılarından biri olarak nitelendirerek, onun 'müzik dili' ile insanları birleştirdiğini ifade etti.

Üsküp Belediye Başkanı Koce Trajanovski de şehrin ve Makedonya'nın tanıtımında büyük katkısı olan festivalin düzenlenmesinde büyük çabalarda bulunduklarını kaydetti.

Tekbilek ve orkestrası iki saatten uzun süren konserde albümlerinden çalışmalar icra ederek Üsküplülere keyifli dakikalar yaşattı.

Makedonya Kültür Bakanlığı ile Üsküp Kültür ve Sanat Dairesi himayelerinde düzenlenen festival, yerel ve uluslararası sanatçıların sahne alacağı birçok tiyatro gösterisi, konser, sergi ve etkinlikle 31 Temmuz'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA