Vali Karaloğlu, Gazipaşa'da

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gazipaşa ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Karaloğlu, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Nurullah Kaya ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Kaymakamlık makamına geçerek, brifing alan Karaloğlu, ardından, yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek fen lisesi hizmet binasında incelemede bulundu. Beyrebucak Mahallesi'nde bulunan Yalan Dünya Mağarası'nı da gezen Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Güney Mahallesi'ne geçen Vali Karaloğlu, vatandaşlarla sohbet ederek istek ve sorunlarını dinledi, çocuklara oyuncak hediye etti.

Deliklideniz'de de incelemelerde bulunan Karaloğlu, Antalya'nın, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar insanıyla doğasıyla kültürüyle güzel bir il olduğunu belirtti.

Türk milletinin bayrağına bağlı, vatanını seven çalışkan bir millet olduğunun altını çizen Karaloğlu, şunları kaydetti:

'Bu toprakları bin yıldır vatan kılmak için Malazgirt Zaferi'nden bugüne kadar şehitlerimiz oldu ve hala şehit vermeye devam ediyoruz. Ama bu topraklarda bu millete oyun oynanmaya devam ediyor. Dün haçlılar bu milleti bu topraklardan sökmek için geldiler, derslerini aldılar ve gittiler. Sonra İngiliz'i Fransız'ı Yunan'ı Çanakkale'ye yüklendiler. Daha sonra Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal önderliğinde İzmir'den denize döküldüler. Ama onların oyunu bitmedi en son 15 Temmuz'da içeriden kendilerine buldukları hainlerle geldiler ve yine bu millet onlara dersini verdi, istiklalini ve istikbalini vermedi.'

Karaloğlu, Gazipaşa'nın gelişeceğini ve aydınlık bir geleceği olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin devam etmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA